grethe_NY (Foto: Privat/TV 2 hjelper deg)
grethe_NY (Foto: Privat/TV 2 hjelper deg)

Grethe nektes ombord på flybussen med hunden Ask

NOR-WAY Bussekspress: – Viktigere å ta hensyn til syke enn hundeeiere.

– Det er jo vi som blir diskriminert!

Grethe Pedersen (50) fra Moss er fly forbannet på NOR-WAY Bussekspress. Hun elsker å reise på tur, men må bruke tusenvis av kroner på bilparkering på Gardermoen. Flybussen nekter nemlig å kjøre henne og hunden til flyplassen.

– De mener at allergikere ikke tåler å sitte på bussen sammen med meg og Ask. Det er helt tullete, sier Grethe til TV 2 hjelper deg.

Hun mener at NOR-WAY Bussekspress overbeskytter allergikerne.

– Det er jo flasset og ikke hårene som allergikere reagerer på. Dessuten er det jo helt minimalt med hår som blir spredd rundt i bussen når Ask sitter i en liten veske.

Prioriterer de med en sykdom

Bjørn Østbye, administrerende direktør i NOR-WAY Bussekspress, forteller at de har valgt en streng linje når det gjelder transport av kjæledyr.

– Vi mener det er viktigere å ta hensyn til personer med sykdom enn de som har skaffet seg et dyr. Man velger ikke å bli allergiker, sier Bjørn Østbye.

I 2007 kom det et rundskriv fra Samferdselsdepartementet hvor busselskaper ble oppfordret til å ta hensyn til reisende med astma og allergiproblemer. Mens noen selskaper fortsatt tillater reisende å ta med dyr, valgte NOR-WAY Bussekspress å forby dyr om bord.

– Vi forsøkte en løsning hvor passasjerer som hadde med dyr måtte gå av dersom det kom en allergiker på bussen, men dette var svært lite populært. Vi havnet derfor på denne løsningen, sier Østbye.

Les også: Gratisturen kostet over 2000 kroner

– Kan ta med hunden inn på flyet

Grethe mener at selskapet utviser dårlig skjønn, og føler seg slett behandlet.

– Når jeg reiser med flyselskapet Norwegian kan jeg jo ta med Ask inn på flyet. Så lenger jeg ringer og sier ifra på forhånd så går dette greit. Jeg skjønner ikke hvorfor NOR-WAY Bussekspress kan gjøre det samme.

Se også: Buss1 kalte Cathrine nevrotisk og vettskremt

Vil ikke forandre praksis

Bjørn Østbye forteller at det ikke er mulig å booke plass på flybussen på forhånd. Selv om han har forståelse for at Grethe føler seg diskriminert, så har selskapet ingen planer om å forandre på sin praksis når det gjelder dyr.

– Noen har ønsket egne avganger for reisende med dyr. Av praktiske og økonomiske hensyn så er heller ikke dette mulig, sier Østbye.

Grethe er nå skuffet over at NOR-WAY Bussekspress ikke vil snu i denne saken.

– Jeg skulle gjerne brukt pengene mine på noe annet enn bilparkering på flyplassen. I påsken skal jeg ut å fly igjen, og parkeringen alene vil koste meg flere tusen kroner. Dette hadde jeg sluppet om flybussen ikke hadde diskriminert oss med dyr, avslutter Grethe.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter