Tarjei Bø (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Tarjei Bø (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Bronse til Bø i Khanty-Mansijsk

Tarjei Bø på pallen på VM-sprinten - Emil Hegle Svendsen nummer fem.

Sist det var VM i skiskyting, i sørkoreanske Pyeongchang, ble det norsk storeslem på sprinten. Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Halvard Hanevold «tapetserte pallen», med Alexander Os på fjerdeplass.

Fullt så bra gikk det ikke denne gangen - til det både skjøt og gikk de fire utvalgte nordmennene for dårlig.

Bronse til Bø
Tarjei Bø gjorde en meget solid sisterunde, men løpet holdt ikke sedvanlig Bø-klasse frem til det punktet. En bom på liggende ødela alle seierssjansene for verdenscuplederen, men bronsemedaljen er hans første individuelle VM-medalje.

- Det var medalje som var målet, så jeg er fornøyd, sa Bø til NRK etter målpassering.

Emil Hegle Svendsen bommet på sisteskuddet på begge skytingene, men hadde god fart i sporet og ble nummer fem.

TV 2 Play: Tungt for Bjørndalen

Tysk gull, fransk gull
Men enda raskere gikk tyske Arnd Peiffer. 23-åringen pådro seg én bom på stående skyting, og med turbofart i sporet holdt det til hans første individuelle VM-gull. Franske Martin Fourcade hadde enda et gir og så en stund ut til å kunne true tyskeren i kampen om seieren tross to strafferunder, men måtte se seg slått med 13 sekunder i mål.

Veteranene bommet
Regjerende verdensmester Ole Einar Bjørndalen er ikke i godt gammelt slag, og var nede på 42. plass etter tre kilometers langrenn. Fullt hus på liggende ga grunn til håp, men to bom på stående ble for dyrt. Veteranen endte på 22. plass, 1.21 bak Peiffer.

- Jeg får ikke særlig fart på skia, var Bjørndalens melding til NRK.

Med samme antall bom som Bjørndalen hadde heller ikke Lars Berger noen mulighet til å kopiere sin plassering fra forrige VM. Med uvanlig lav fart i sporet ble resultatet fjortendeplass.

Jaktstart søndag
Sprinten danner utgangspunktet for søndagens jaktstart over 12,5 km, og med Bø og Hegle Svendsen henholdsvis 25 og 30 sekunder bak Peiffer ut fra start er mulighetene til stede for nye medaljer da.