ipad 2 (Foto: BECK DIEFENBACH/Reuters)
ipad 2 (Foto: BECK DIEFENBACH/Reuters)

Syk Steve Jobs presenterte iPad 2

Trosset kreftsykdommen da den nye iPad-versjonen skulle lanseres.

Apple-sjefen Steve Jobs overrasket og la selv fram den nye iPad-versjonen onsdag.

– Ville ikke gå glipp av dette

Jobs tok ut permisjon i midten av januar for å «konsentrere seg om helsen», men onsdag møtte han opp på pressekonferansen for å vise fram iPad 2.

Les også: Steve Jobs er sykmeldt

– Vi har jobbet med dette produktet lenge, og jeg ville ikke gå glipp av en så stor dag, sa en mager Jobs, som fikk stående applaus da han endret scenen.

steve jobs (Foto: Scanpix)
steve jobs (Foto: Scanpix)

Spekulasjoner

I forkant av lanseringen har det blitt spekulert like mye rundt Jobs' helsesituasjon og hvorvidt han kom til å dukke opp, som det har vært spekulert rundt det nye nettbrettet. Jobs har overlevd en sjelden, men helbredelig kreft i bukspyttkjertelen. Han har også fått en levertransplantasjon.

Da Jobs ble sykmeldt i 2009 var det markedssjef Phil Schiller som sto for lanseringene av nye produkter, men onsdag tok han selv oppdraget.

Tynnere enn iPhone 4

Den nye generasjonen av iPad er langt tynnere enn forgjengeren. iPad 2 måler bare 8,8 millimeter i tykkelse, mot 13,4 millimeter for den første versjonen.

– iPad 2 er faktisk tynnere enn iPhone 4, sier Jobs.

Samme pris

Batteritiden er også forlenget. Nå kan brukere surfe i ti timer, mens i standby varer batteriet én måned. I tillegg har den to kameraer, et for å ta bilder og et for videosamtaler. Den kan også kobles opp mot HD-tv med HDMI-kabel.

Prisen vil være den samme som originalen og 25. mars kommer iPad 2 for salg i 26 land, deriblant Norge. (TV 2/NTB)

ipad 2 (Foto: JUSTIN SULLIVAN/Afp)
ipad 2 (Foto: JUSTIN SULLIVAN/Afp)