HOLDER FOREDRAG FOR FRP-ERE: Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
HOLDER FOREDRAG FOR FRP-ERE: Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Bjarne Håkon Hanssen tar oppdrag for Frp

– Hanssen er en fin fyr, sier Frps generalsekretær Geir A. Mo.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) skal holde foredrag for Frps fremste politikere under en strategikonferanse på Solstrand hotell i Os. Det bekrefter Hanssen overfor TV 2 Nyhetene.

Ingen skrupler

Han har ingen betenkeligheter med å holde foredrag for en av Aps argeste politiske konkurrenter.

– Jeg skal holde et foredrag som jeg har holdt flere ganger til folk som vil høre. Det dreier ikke om politikk og strategi, men om hvordan man personlig takler å havne i en mediestorm, sier Hanssen. Hans tidligere politikerkarriere har vi ikke vurdert som negativt

– Så du skal gi Frps fremste politikere råd om hvordan håndtere mediene når det stormer?

– Nei, på ingen måte. Jeg skal snakke om hvordan man personlig kan komme gjennom en mediestorm. Det dreier seg ikke hvordan man håndterer mediene, men for eksempel hvordan man forholder seg til egen familie når man plutselig blir utsatt for et voldsomt mediekjør.

Ga seg etter valget

Bjarne Håkon Hanssen overrasket alle, inkludert statsminister Jens Stoltenberg, da han gjorde det klart at han ikke ønsket å fortsette som statsrådetter valget i 2009.

Hanssen hadde stor folkelig appell. I tillegg til å bli sett på som en av Aps viktigste statsråder, var han en av Stoltenbergs mest fortroligste og viktigste rådgivere. Hanssen tok med seg sin egen statssekretær Ketil Lindseth og en annen av Stoltenbergs nærmeste og mest fortroligste rådgivere, Jan Erik Larsen, og stiftet det mye omtalte kommunikasjonbyrået First House.

Frps generalsekretær Geir A. Mo ser frem til å høre den tidligere Ap-statsråden fortelle om sine erfaringer i toppolitikken.

FIN FYR: Frps Geir Mo har sansen for Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

– Bjarne Håkon Hanssen er en fin fyr, han har et godt budskap, og vi tror det vil passe for oss.

AUGUST 2009: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen sammen med Jens Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Les også: Hanssen: – Jeg har god samvittighet

Viktig samling

Frps strategikonferanse på Solstrand er svært sentral i partiets planlegging og oppkjøring til høstens valgkamp. Her vil rundt 170 av partiets fremste politikere delta, blant annet partiets sentralstyre, de øverste tillitsvalgte i fylkene, ordførere og valgkampledere.

Målet er interne valgforberedelser for å finsmøre partiets valgkampapparat.

– Vi er alltid på jakt etter å lære nye ting. Jeg tror foredraget om å stå i stormen er relevant for de som skal på konferansen, sier Mo, som mener at Hanssens bakgrunn som Ap-statsråd gjør ham ekstra interessant som foredragsholder for dem.

– Det som gjør han interessant er hans tid som statsråd hvor han har gjort seg disse erfaringene. Nå er han riktignok i infobransjen, men hans tidligere politikerkarriere har vi ikke vurdert som negativt, bare positivt, sier Mo.