Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Sjekk treningskamptabellen i Tippeligaen

Her er den uhøytidlige tabellen for Tippeliga-lagenes treningskamper så langt i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terminlister i altomfotball.no: Treningskamper I 1881 Cupen I Color Line Cup I Copa del Sol

Den forteller ikke fasiten om hvem som vinner gull og hvem som rykker ned, men den er med på å gi en pekepinn på formen til Tippeliga-lagene. Her er treningskamptabellen for eliteserielagene så langt i sesongoppkjøringen.

Tippeliga-lagene har møtt forskjellig motstand i sine treningskamper. Fra god internasjonal motstand til 3. divisjonslag. Heller har ikke alle spilt like mange kamper. Derfor har vi valgt å gå ut i fra hvor mange poeng hvert enkelt lag har tatt i gjennomsnitt på sine spilte kamper.

Se treningskamptabellen nederst i artikkelen!

Ubeseiret
Stabæk har til gode å tape i årets sesongoppkjøring. På sine syv kamper har laget fire seiere og tre uavgjorte. Men trener Jörgen Lennartsson tar ikke av av den grunn.

– Det betyr egentlig ikke så mye før serien begynner. Det er «kul» at det har gått så bra for vi har jo møtt god motstand. Det forteller at vi er på rett vei, sier Stabæk-treneren til TV 2 Sporten.

 Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Bærumslaget har holdt nullen i sine siste fire kamper og vant sist helg 5-0 over svenske Gais. Selv om det har gått bra så langt, sikter laget på øvre halvdel i årets Tippeliga.

– Vi startet oppkjøringen med å terpe på det defensive og har jobbet en del med forsvarsspillet og balansen i laget. Så har vi fokusert mer på den offensive. Vi har begynt å bygge et nytt Stabæk-lag og har mange unge spillere som vi holder på å matche inn.

Haugesund på topp
På toppen av tabellen finner vi Haugesund med 2,40 poeng i snitt. Her må vi presisere at laget har spilt fem kamper. Fire av dem har endt med seier og ett tap.

– Det sier vel litt om motstanden vi har møtt. Vi har ikke møtt de tøffeste lagene i treningskampene og har spilt mot alt fra 3. divisjon til eliteserie. Så det er nok den største grunnen til at vi har fått så mange poeng, forteller Haugesund-trener, Jostein Grindhaug.

Tross gode resultater i oppkjøringen og en 6.plass fra fjorårets Tippeliga, vil Grindhaug heller konsentrere seg om å holde flest lag bak seg på tabellen for å unngå nedrykk. Han håper også på å kunne ta flere poeng på bortebane i år.

– At vi tar så mange poeng på hjemmebane i år som i fjor tviler jeg på. Men forhåpentligvis tar vi flere poeng på bortebane. Det er en målsetning i seg selv, sier årets trener fra 2010.

Vil matches mot gode lag

Vinner av fjorårets Tippeliga, Rosenborg, er å finne på en 11. plass på treningskamptabellen. Trønderne har på sine syv kamper gått på tre tap, én uavgjort og tatt tre seiere. Det gir en gjennomsnittlig poengfangst på 1,43.

Trener, Jan Jönsson forteller at de har ønsket å møte god motstand i kampene.

– Det handler jo litt om hvilke lag man har møtt. Vi har bevisst møtt bra og internasjonal motstand for å være forberedt på det som venter i Champions League kvalifiseringen.

– Burde dere heller valgt lettere motstand for å bygge opp selvtilliten gjennom seire og sette spillet?

– Nei, vi ville nok ikke det. Det er bra vi fikk turneringen på La Manga, og får man en sjanse til å møte FC København takker man ja til det. Vi kunne ønsket vi hadde flere spillere på plass i januar og februar når vi møtte de gode lagene, men vi har mange som har vist seg frem og prøvd seg. Da velger jeg å se positivt på det, forteller Jönsson.

Rosenborg-spiller Jon Inge Høiland, som gikk fra Stabæk til trønderklubben i desember 2010, har følgende å si om den uoffisielle tabellen.

– Jeg gratulerer Stabæk med sølvet og Haugesund med gullet, ler høyrebacken.

Selv har han troen på en god sesong på Lerkendal.

– Det har vel litt med hvem man har møtt, men vi har ikke vært der vi skal være og har møtt overmakten rett og slett. Men nå føler jeg vi er på gang og tror på en bra sesong, forteller han.

Terminlister i altomfotball.no: Treningskamper I 1881 Cupen I Color Line Cup I Copa del Sol

Se treningskamptabellen under slik den ser ut pr. 3. mars 2011.
PS: Lagene er rangert etter gjennomsnittlig poengsum av antall spilte kamper.

Klubb

K

V

U

T

P

Gjen.snitt.p

1

Haugesund

5

4

0

1

12

2,40

2

Stabæk

7

4

3

0

15

2,14

3

Start

8

5

2

1

17

2,13

4

Tromsø

8

5

1

2

16

2,00

5

Sogndal

6

4

0

2

12

2,00

6

Fredrikstad

5

3

1

1

10

2,00

7

Molde

9

5

2

2

17

1,89

8

Viking

8

4

1

3

13

1,63

9

Odd

5

2

2

1

8

1,60

10

Brann

7

3

2

2

11

1,57

11

Rosenborg

7

3

1

3

10

1,43

12

Vålerenga

10

4

2

4

14

1,40

13

Aalesund

6

2

2

2

8

1,33

14

Sarpsborg

7

2

2

3

8

1,14

15

Lillestrøm

7

1

4

2

7

1,00

16

Strømsgodset

10

2

3

5

9

0,9