TRAKASSERT OG TRUET: Magne Westberg (28) (t.h.) og samboeren Brede Amundsen (24) forteller om en svært ubehagelig opplevelse da de tok taxi i Oslo sentrum for et par uker siden. (Foto: Privat)
TRAKASSERT OG TRUET: Magne Westberg (28) (t.h.) og samboeren Brede Amundsen (24) forteller om en svært ubehagelig opplevelse da de tok taxi i Oslo sentrum for et par uker siden. (Foto: Privat)

– Sjåføren ropte «jævla homser» og truet oss med en spade

Homofilt samboerpar hevder de ble trakassert og truet av taxisjåfør i Oslo.

Natt til søndag 20. februar tok Magne Westberg og samboeren Brede Amundsen (24) taxi fra Aker Brygge til Alexander Kiellands plass.

«Jævla homo»

– Vi snakket sammen i baksetet da sjåføren begynte å blande seg inn i det vi snakket om. Jeg fortalte at dette var en privat samtale, men da kom han med karakteristikker som «jævla homo», forteller Magne Westberg (28) til tv2nyhetene.no.

De to forsøkte å ignorere sjåførens oppførsel som ble stadig mer aggressiv, men bestemte seg til slutt for å avbryte turen da de stoppet på rødt lys.

– Truet med spade

– Han fortsatte å skrike mot oss og kalte meg og samboeren min for «jævla homser». Da vi forlot bilen løp sjåføren bak i bagasjerommet og tok ut en spade som han truet oss med, forteller 28-åringen.

Magne og sjåføren, som var av utenlandsk opprinnelse, havnet i et håndgemeng, men forbipasserende og øyevitner fikk roet ned situasjonen og sjåføren stakk fra stedet.

Anmeldt

Mandag gikk samboerparet til politiet for å anmelde hendelsen.

– Saken blir etterforsket på vanlig måte uten at jeg kan gå noe mer inn på saken. Det foreligger opplysninger om hvem som er den angivelige gjerningsmannen, opplyser jourhavende føstebetjent ved Majorstua politiastasjon, Øyvind Matre, til tv2nyhetene.no.

– Beklager saken

Paret har også vært i kontakt med Norgestaxi, som i en mail beklaget hendelsen og oppfordret paret til å anmelde saken.

– Om dette stemmer så er det klart at vi ikke ønsker elementer i vår organisasjon som ikke klarer å behandle kundene våre ordentlig, sier daglig leder i Norgestaxi Oslo, Petter Torgersen, til tv2nyhetene.no.

Han understreker at han kun kjenner til hendelsen gjennom e-posten han mottok fra samboerparet.

– Jeg er ikke kjent med at sjåføren har fortalt sin versjon av saken til ledelsen, sier Torgersen som legger til at det er første gang han hører at noen av deres kunder har opplevd noe slikt.

– Skjer ofte

Magne tror hendelser som dette skjer oftere enn det mange tror, og forteller om et vennepar som også opplevd at en taxisjåfør fra et annet selskap kastet passasjerene ut «fordi han ikke ville ha homser i bilen».

– Det er nok ikke alle som opplever slikt som tør å melde fra om det. Dette er en form for rasisme som skjer ofte, avslutter 28-åringen og oppfordrer alle som opplever noe lignende til å gå til politiet.