ipad 2 (Foto: Faksimile Engadget.com/Apple.no)
ipad 2 (Foto: Faksimile Engadget.com/Apple.no)

I morgen er ventetiden over, nå kommer den nye iPaden

Se hvordan eksperten mener den vil bli.

Det er forventet at Apple lanserer iPad 2 i morgen. Da den første iPaden dukket opp anbefalte dataredaktør i DinSide.no, Bjørn Eirik Loftås, folk å vente enda litt til, fordi den utbedrede iPad 2 var rett rundt hjørnet.

– Det er ingen som vet helt ennå, det er kun spekulasjoner og folk som mener de har innsideinformasjon. Ryktene vil ha det til at den kommer på nyåret – ett år etter lanseringen av den første, sa Loftås til TV 2 hjelper deg.

Les saken: Derfor bør du ikke kjøpe iPad ennå
Les også: iPad får hard konkurranse

Ventetiden er over

I morgen er ventetiden over. Apple har sendt ut invitasjon til et knippe utvalgte «Come see what 2011 will be the year of», med et halvveis skjult bilde som ligner en iPad. Ifølge Itavisen.no betyr dette at nye iPad avdukes i morgen.

Pål Joakim Olsen, teknologiredaktør i DinSide.no, tror nye iPad i hovedsak vil få en oppgradering under «panseret».

– Det vil si at den får raskere prossesor og mer minne. Det ser ut som det har lekka noen bilder, og at den blir tynnere. Også regner vi alle med at den får to kameraer, et foran og et bak, sier Pål Joakim Olsen, teknologiredaktør i DinSide.

Les også: iPhone 4 eksploderte i bilen - tåler ikke minusgrader

For enkelt system på iPad

For de av dere som har ventet på nummer to, tror Olsen det kan ha vært verdt ventetiden. Han tror heller ikke prisen har blitt særlig mye høyere.

– Jeg var på mobilmessa i Barcelona og så på konkurrentene. Selve operativsystemet på ipaden begynner å bli litt for enkelt. De andre nye har lettere bytte mellom programmene, og iPaden fremstår enkel i sammenligning. For eksempel ved varslinger, når du mottar varsel på Facebook, så kommer det bare opp midt på skjermen til det kommer en ny varsling, og da forsvinner den gamle. Det er liksom ikke noen historikk. Jeg synes iPaden bør oppføre seg mer som en pc, og ikke som en forvokst iPhone, når jeg har sett de nye virker dette litt for enkelt, sier Olsen.

Les også: Overraskende lite iPad-svindel

Ny iPhone 5?

Med ny iPad kommer det antagelig snart også en ny iPhone, ekspertene spår en 5-er eller en 4GS.

– Jeg er usikker på hvordan iPhone 5 blir, det er mange forskjellige rykter. Vi tror det kan bli en mindre nano-utgave som kan konkurrere med de billigere konkurrentene. Noen har sett omriss av en iPhone med fire tommers skjerm, istedenfor 3,5. Det kan godt være det kommer to nye, men det er definitivt mange flere rykter rundt iPaden, sier Olsen.

– Nye iPhone vil høyst sannsynlig få NFC (near field communication) som gjør at du kan bruke telefonen som lommebok. Det er en slags kommunikasjonsprotokoll som funker på kortere avstander sånn som Flexus-kortet. Du vil kunne bruke iPhonen som betalingsenhet, sier Olsen.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter