jan ketil (Foto: Privat/TV 2 hjelper deg)
jan ketil (Foto: Privat/TV 2 hjelper deg)

– I russetiden veide jeg 55 kg, nå veier jeg 81 kg

Jan Ketil (35) har fått klar beskjed: Gå ned 10-15 kg, ellers går det på helsa løs.

– Er det deg? Tuller du?

Kristoffer (10) og Aleksander (11) flirer godt når de ser den slanke utgaven av pappa Jan Ketil (35) i et gammelt fotoalbum.

– Han har spist mye potetgull siden den gang, sier Kristoffer.

Jan Ketil er med i den nye programserien TV 2 slanker deg, og han bekrefter at det daglig blir noen timer på sofaen. Det hører ofte med en skål potetgull.

Skal slankes på TV 2

Denne våren tar TV 2 hjelper deg opp kampen mot kiloene. Fire overvektige mennesker tester ut fire forskjellige slankeprodukter, før de får prøve den virkelige harde slankemetoden: livsstilsendring.

Jan Ketil fra Lørenskog er 164 cm høy og veier 81,9 kilo. Han har en BMI på 30,5 og en fettprosent på 26,3.

Se også: Slik blir vi lurt av kosttilskudd
Se også: Kosttilskudd kan ligge bak dødsfall

Kiloene rant på

For Jan Ketil (35) begynte de ekstra kiloene for alvor å komme da ekskona gikk gravid. Gjentatte forsøk på å slutte å røyke gjorde at vekta økte ytterligere.

– Hver gang jeg har prøvd å slutte har jeg dratt på meg 5 kg. Det har blitt noen kilo på den måten.

Han blar gjennom et album fra han var yngre, og blir tydelig flau da han ser på bilder fra han var russ. Da veide han nemlig 55 kilo.

jan-ketil-russ (Foto: TV 2
  hjelper deg)
jan-ketil-russ (Foto: TV 2 hjelper deg)


Følg TV 2 hjelper deg på Facebook

Motivert

Nå er han klar for å ta tak i de ekstra kiloene for alvor. Hos Volvat har de målt Jan Ketils vekt, BMI og fettprosent, og vurdert hvor mye han bør gå ned i vekt.

Fettprosenten på 26,3 bør egentlig ligge på mellom 8 og 20. BMI-en, altså kroppmasseindeksen, som er en internasjonal standard for beregning av overvekt, er på 30,5. Hvis den ligger på 30 og oppover beregnes det som alvorlig overvekt.

Bør slankes 10-15 kg

– Jan Ketils kroppsmasseindeks er så høy at den er på grensen til å være helsefarlig. Ideelt sett bør han ta av 10-15 kg, sier allmennlege Elise Dale hos Volvat.

– Det er når sommeren kommer og jeg skal på stranda at jeg tenker: Uff, hvorfor gjorde jeg ikke noe i vinter? Det ble en ny sommer igjen, og nå er det for seint, sier Jan Ketil.

Les også: Forventer økning av slankemidler til Norge
Les også: Denne etsende syren skal fjerne tatoveringer

Skal slankes med GO123

Nå skal han gå ned i vekt med TV 2 slanker deg. Først skal han teste slankeproduktet GO123, «Kickstart-kuren». Det betyr at Jan Ketil har byttet ut to-tre måltider om dagen i to-tre uker.

Jan Ketil skal da erstatte måltidene med enten «næringssuppe», «næringssmoothie» eller «næringsbar». Hver av disse er på 200 kalorier hver.

Følg Jan Ketils kamp mot kiloene på TV2 hjelper deg denne våren.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter