HTC Desire (Foto: Privat/TV 2 hjelper deg)
HTC Desire (Foto: Privat/TV 2 hjelper deg)

Mobilen HTC Desire slettet alle Reins sms-meldinger

Over 2500 meldinger forsvant – HTC bekrefter at de har et problem uten løsning.

Rein Løvhøiden skulle til å sjekke en mottatt melding på sin HTC Desire HD da operativsystemet på mobilen plutselig krasjet. Da han slo på telefonen igjen var alle meldingene hans slettet.

– Jeg hadde 2500 meldinger på mobilen og ble rimelig forbannet, sier Rein til TV 2 hjelper deg.

Rein tok kontakt med servicesenteret til HTC, men der fikk han lite hjelp. I en e-post skrev de:

«Vi er klar over problemer med SMS på Desire HD. Dette er noe vi jobber med å få rettet på så raskt som mulig. Dessverre er det ikke mulig å hente tilbake de SMS'er som har blitt slettet. Vi beklager dette på det sterkeste».

Rein synes det er provoserende at HTC ikke har valgt å fortelle om et problem de faktisk er klar over.

– De skrev jo i e-posten at det var et kjent problem. Da burde de jo informere kundene om det på forhånd også. Mange har viktig informasjon i innboksen, sier han.

Krever en unnskyldning

På spørsmål om hva som gjøres med problemet, svarer HTC følgende i en e-post til Rein:

«Frem til problemet er løst kan du søke på Android Market etter tredjepartsprogrammer for SMS som kan forhindre at dette skjer frem til vi får en oppdatering».

Rein mener selskapet opptrer arrogant og krever en unnskyldning fra HTC.

– Deres djerveste konkurrent er iPhone. Jeg synes de bør jobbe litt hardere for å beholde kundemassen sin, sier Rein.

Se også: HTC knuser iPhone - igjen!

– De bare lirer av seg noe

Når TV 2 hjelper deg tar kontakt med HTC for å spørre om hvorfor de ikke har opplyst kundene om det vedvarende problemet, blir vi henvist til PR-avdelingen i Danmark. I en e-post svarer de.

«HTC er meget opptatt av å gi våre kunder den best mulige brukeropplevelse og arbeider daglig for å gjøre denne enda bedre. I den forbindelse sender vi også ut løpende software-oppdateringer til våre telefoner».

Rein er oppgitt over det svevende svaret.

– Det høres ut som om de bare lirer av seg noe. De er verdens ledene mobiloperatør og dette burde vært fikset for lengst. Det hjelper lite at de sender ut oppdateringer når problemet ikke blir løst, sier Rein.

Se også: Hvilken telefon er den beste?

– Sterkt klanderverdig fra selskapets side

Også Forbrukerrådet stiller seg kritisk til hvordan HTC har behandlet denne saken.

– Det er sterkt klanderverdig fra selskapets sin side når de vet om problemet på forhånd. De burde ha informert kunden fra første stund og hatt en backup-løsning klar, sier Thomas Nortvedt som er fagdirektør for digitale tjenester i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet understreker at kunden likevel ikke har noen rettigheter til tross for at HTC ikke leverer et fullgodt produkt.

– Kunden har verken rett på erstatning eller å få hevet kjøpet. Det har tidligere vært diskutert om mobilkunder bør få penger tilbake dersom bilder og meldinger blir slettet på grunn av leverandøren. Dette kan jo tross alt være uerstattelige verdier, men per dags dato har kunden ikke rett på erstatning, sier Thomas Nortvedt i Forbrukerrådet.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter