Haraldikollen
Haraldikollen

Se Kollen-hoppet som fikk hele Norge til å skjelve

– Må hoppe naken ut av et fly for å toppe dette, sier Harald seks år senere.

For seks år siden på denne tiden gjorde Harald Rønneberg seg klar til det mest spektakulære stuntet i serien «Harald gjør ting han ikke kan» til dags dato. Han skulle hoppe fra Holmenkollen.

For å feire Ski-VM kan du nå gjenoppleve det legendariske hoppet.

Tenkte ikke konsekvenser

– Å hoppe i Kollen var den ultimate prøvelsen. Tanken var å la seerne følge meg fra første trening til jeg faktisk satte utfor i Holmenkollen. Og så var jeg jo veldig nysgjerring selv på hvor heftig det var å hoppe i en skikkelig bakke. Mimrer Harald

Han legger ikke skjul på at det ikke var et helt risikofritt.

– Jeg var kanskje ikke så flink til å tenke konsekvenser. Da jeg satt på toppen av Linderudkollen i rosa hoppdress og skulle gjøre mitt første prøvehopp, så jeg bort på Holmenkollen og tenkte «flott du har diare nå, hvordan skal dette gå?»

Les også: – De har forberedt oss på blodsmak i munnen

Alle trodde det skulle gå galt

– De fleste jeg snakket med på forhånd mente mer eller mindre at jeg var dommedags-dømt. Det var veldig få som trodde det kom til å gå bra. Men jeg fikk mye støtte av Anette Sagen og Bjørn Einar Romøren som jeg trente sammen med. De syntes det var dritkult.

Det var også mye frem og tilbake om han i det hele tatt skulle få lov til å hoppe. Men til slutt var alle tillatelser i orden, og det eneste som nå kunne stå i veien var Haralds egen vilje.

Livredd men fokusert

Når dagen kom, og hoppet skulle gjennomføres var ikke Harald så veldig høy i hatten.

– Det er folk som har hoppet i 10 år som får kalde føtter når de sitter i toppen av kollen. Jeg hadde bare prøvd meg en håndfull ganger, og var livredd, men allikvel fokusert. Første mål var å sette seg på planken. Mår jeg først var så langt gikk det greit å sette utfor bakken også.

Hele 27 meter målte Haralds hopp i Kollen. Og selv om det ikke er helt på nivå med de fleste andre som hopper der er Harald strålende fornøyd med at han fikk hoppet.

– Det var dritgøy at det gikk. Jeg har alltid likt å se hopp på TV, og det var fantastisk å få prøve det selv.

Forandret livet

Rønneberg mener at hoppet hans nok gjorde noe om oppsluttningen rundt «Senkveld»

– Vi var allerede et relativt godt etablert program, men dette bidro nok til at enda flere fikk det med seg. Det var en enorm interesse rundt, og selv om det ikke var noen presse tilstede under selve hoppet, florerte det en god del bilder tatt av amatørfotografer. Så vi fikk nok en enda større tilhangerskare i etterkant.

Les også: - Jeg var redd for skiheiser

Vanskelig å overgå

Etter å ha lagt lista så høyt tror Harald det kan bli vanskelig å finne på noe enda mer spektakulært.

– Å hoppe på ski er så intenst, og Holmenkollen er så nært de norske hjerter at jeg tror det skal mye til for å toppe det. Da må jeg i såfall hoppe naken ut av et fly, med paraply som fallskjerm. Avslutter han.

Se video av hoppet øverst i saken.