Mikko Kokslien (midten) veksler med Håvard Klemetsen rett bak Eric Frenzel fra Tyskland (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Mikko Kokslien (midten) veksler med Håvard Klemetsen rett bak Eric Frenzel fra Tyskland (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Kombinertgutta tok bronse i lagkonkurransen

Magnus Moan prøvde hardt, men maktet ikke å ta igjen Østerrike og Tyskland.

Alt om ski-VM | Se resultatene | Oversikt over programmet | Se video

De norske kombinertgutta var nummer tre etter hoppingen i mandagens lagkonkurranse. Jan Schmid landet på 106 meter og hoppet med det lengst av nordmennene.

Magnus Moan, Mikko Kokslien og Håvard Klemtsen leverte greie hopp for Norge.

Kokslien gjorde jobben
Frankrike vant hopprennet foran Tyskland. Franske fans fikk virkelig noe å juble for i tredje runde. Maxime Laheurte satte ny bakkerekord med 110, 5 meter.

Langrennet gikk over 4x5 kilometer der Kokslien gikk først ut for Norge, som var 34 sekunder bak Frankrike og 21 sekunder bak Tyskland. Østerrike gikk ut som nummer fire.

Kokslien hentet inn forspranget og vekslet likt med tyskeren etter fem kilometer. Klemetsen er ikke like sterk i sporet og måtte gi i fra seg seks sekunder til Tyskland - også Østerrike var foran Norge etter to etapper.

Schmid fikk det tøft og var 23,4 sekunder bak Tyskland og Østerrike ved siste veksling. Dermed fikk Moan en svært vanskelig oppgave på den siste etappen, men ved 0,8 kilometer var han bare 12 sekunder bak teten. Ved 2,5 kilometer var Moan 4,3 bak. Men hardkjøret kostet for mye krefter og ved 3,3 kilometer var han 13,9 sekunder bak.

– Ganske skuffet
Det ble spurtoppgjør mellom Østerrike og Tyskland der østerrikeren vant duellen og sikret gullet. En utslitt Moan kom i mål til tredjeplass, 40,6 sekunder bak vinneren.

– Vi hadde vel håpet å komme litt høyere opp, men i dag var det to lag som var bedre enn oss, sier Kokslien til TV 2 Sporten.

– Akkurat nå er jeg ganske skuffet over at vi ikke klarer å de to stegene opp på pallen. Men vi taper ingen medalje i dag, vi vinner bronse, det er viktig å få frem. Vi er gode nok til å stå på toppen og vi får en ny sjanse på fredag, sier Moan til TV 2 Sporten.

Se intervju med Kokslien og Moan i videovinduet øverst i saken