Scott Parker, Thomas Hitzlsperger (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Scott Parker, Thomas Hitzlsperger (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Her blir Liverpool ydmyket av bunnlaget

Klassemål av Scott Parker åpnet jubelkampen for West Ham.

West Ham-Liverpool 3-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Steven Gerrard var tilbake for Liverpool, og Luis Suárez var med fra start.

Det skulle vise seg å ikke være nok mot Premier Leagues bunnlag. Et lag som hadde vunnet 5 kamper av 27 mulige denne sesongen.

West Ham var best i det meste, spesielt når det kom til å faktisk kjempe for poengene, og i store perioder hadde ikke Liverpool noe som helst å komme med offensivt.

Liverpool presset fra start
Liverpool tok initiativet i kampen, og etter fire minutter løp Raúl Meireles alene gjennom på en lang pasning og forsøkte å heade ballen i en bue over en utrusende Robert Green, men traff utenfor mål.

I kampens tidlige fase presset Liverpool knallhardt høyt oppe på banen med sin fem mann sterke midtbane, noe som stresset West Ham, og førte til en del balltap for laget fra Øst-London, men etterhvert jevnet spillet seg mer ut.

Liverpool kunne fort ha fått straffe etter kvarteret da Frédéric Piquionne handset i West Hams 16-meter, men dommeren vurderte det slik at ballen søkte hånden på Glen Johnsons harde heading.

Fantastisk mål av Parker
Etter 21 minutter viste Scott Parker seg frem med et nydelig mål. West Ham spilte seg fremover med korte pasninger og Parker fikk ballen midt foran Liverpools mål på rundt 20 meter.

Han tok med seg ballen med ett touch og i steget skjøt med utsiden av foten på det neste touchet. Ballen så ut til å gå ut, men Parker hadde lagt inn akkurat nok skru til at den snek seg forbi Pepe Reina og i mål via stolpen.

Etter scoringen klarte ikke Liverpool å legge presse på West Ham, og hadde store problemer med å skape noe offensivt. Akkurat som i de siste kampene i Premier League og Europaligaen.

Kalddusj før pause
Martin Kelly måtte byttes ut etter 41 minutter med en strekk på baksiden av låret, noe som førte til at Kenny Dalglish måtte legge om hele formasjonen. Inn kom Joe Cole, som med det fikk sin første kamp i Premier League under Dalglish.

Byttet ga ikke umiddelbar suksess. West Ham gikk rett i angrep og scoret på en hard og velplassert heading av Demba Ba, som Pepe Reina var sjanseløs på.

Steven Gerrard (Foto: Stephen Pond/Pa
  Photos)
Steven Gerrard (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

West Ham sløste
Liverpool måtte gjøre sitt andre bytte på grunn av skade rett etter pause. Raúl Meireles ble erstattet med David N'Gog, uten at det hjalp nevneverdig for de røde.

Det var West Ham som fortsatte å skape sjanser etter hvilen, og både Demba Ba, Gary O'Neill og Frédéric Piquionne kunne fort ha sørget for å sette den definitive spikeren i kista.

Trøstemål
Liverpool var ikke helt ufarlige, og blant annet Luis Suárez kom nær scoring, men alt i alt hadde West Ham god kontroll på det som skjedde i andre omgang selv om Liverpool presset i perioder. God kontroll helt til det gjensto sju minutter.

Luis Suárez fikk vendt opp inne i sekstenmeteren og slått en pasning bak West Hams forsvarslinje. På bakerste stolpe kom Glen Johnson i stor fart og bredsidet inn reduseringen.

Men mens Liverpool-fansen fikk håp om en redusering var det hjemmesupporterne som kunne juble. Carlton Cole viste både styrke og finesse da han kontret inn 3-1 på overtid.

West Ham spretter med det opp til 18. plass, mens Liverpools syltynne håp om topp fire virker å være helt ute.

Ingen unnskyldninger
Liverpool-manager Kenny Dalglish hadde ingen unnskyldinger, og innrømmet uten problemer at West Ham var best.

– De var mer innbitte enn oss. Vi må se oss selv i speilet, og se om det er noe vi kunne ha gjort bedre, sier Dalglish etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Kenny Dalglish.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Premier League: Tabell - Toppscorer - Terminliste