Wayne Rooney (Foto: plp/)
Wayne Rooney (Foto: plp/)

Her skulle Rooney vært utvist

Men dommeren holdt kortet i lommen, og Rooney ble sentral med scoring og assist da Wigan ble slått 4-0.

Wigan-Manchester United 0-4

Wayne Rooney var involvert i en stygg episode tidlig i lørdagens kamp.

Spissen løp mot James McCarthy, og i det han skulle passere Wigan-spilleren langet han ut med albuen og traff ham i hodet, åpenbart med overlegg.

Et soleklart rødt kort, noe dommeren ikke fikk med seg.

– Rooney svarer med en knallhard albue. Jeg syns dette her er rødt kort, sa TV 2s fotballekspert Morten Langli i studio.

Se hendelsen og hør diskusjonen her:

495055

Mønsterangrep
Det første målet kom etter et kvarter, og var av det vakre slaget. Nani satte fart på en kontring, spilte vegg med Wayne Rooney, og la ballen inn i feltet til Javier Hernandez som satte ballen iskaldt i mål forbi en utrusende Ali Al-Habsi.

Nani fikk en kjempesjanse til å doble ledelsen kvarteret senere, men avslutningen fra portugiseren smalt i tverrliggeren.

Svakt forsvar
United fikk det enkelt på den andre scoringen.

Van der Sar sendte ballen langt frem på utspark, og Hernandez fikk ta ned ballen alt for enkelt og sende den videre til Rooney, som igjen stakk den videre til Hernandez.

Avslutningen var det ingenting å si på. «Chicharito» var igjen iskald alene med keeper.

To mål på tampen
Til slutt var det Wayne Rooneys tur til å score selv. Dimitar Berbatov lurte offsidefellen, tok med seg ballen mot mål og sentret tversover til Rooney som enkelt kunne bredside inn 3-0 med seks minutter igjen på kampuret.

Wigan-supporterne er ikke veldig seiersvante, så det var nok ikke annet enn hverdagskost å se at forsvaret ikke klarte å hanskes med Fabio heller, da backen tok turen frem på et langt innlegg.

Brasilianeren satte inn 4-0 fra kloss hold tre minutter før slutt.

Videosammendrag kommer

Premier League: Tabell - Toppscorer - Terminliste