XC60
XC60

Volvo XC60: Når får jeg råd til drømme-SUV-en?

Venter på at bruktbil-prisene skal falle på denne bilen som mange Norske familer drømmer om.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi drømmer om en Volvo XC60 men banken er liksom ikke helt enige med oss at det er lurt å kjøpe den... Når tror du vi kan få en kurant XC60 til maks 400 000 kroner, med firehjulstrekk? Håper det ikke tar for mange år!

Benny svarer:

Heisann!

Volvo XC 60 er definitivt en bil som veldig mange nordmenn drømmer om. Og ikke uten grunn, for dette er en fin bil som er som skreddersydd for oss nordboere. Pent design, kjempegode seter, god framkommelighet, god plass, at den er sikker etc. er egenskaper som går rett hjem hos oss.

Det gjør også at de er svært etterspurte på bruktmarkedet, noe som igjen gjør at prisene blir høye. En annen grunn er at de aller fleste som kjøper ny XC60 er ganske rause med å ”krysse av” for utstyr og tilbehør. Disse bilene har ofte utstyr for både 100 000 og 150 000 kroner ekstra, noe som også bidrar til at bruktbilpris under 400 000 kr lar vente på seg. Og det er nok flere enn deg som venter...

De billigste XC60-ene (med firehjulstrekk) nærmer seg med små skritt 450 000 kroner, men har da gått veldig langt og ofte som Taxi.

Jeg vil tro at du må vente ytterligere ca to år før en vanlig brukt XC60 er nede på 400 000,- for kurante biler med grei kilometerstand.

Det kan nok også være lurt å lytte litt til banken hvis de sier at du ikke bør øke lånet ditt ytterligere. Det snakkes jo om renteoppgang i nær framtid. Selv om det allitid er hyggelig med en ny, fin bil så må man ikke legge "lista" så høyt at man får problemer med å betjene lånet heller.

Jeg vet ikke om det er noe alternativ for deg - men av brukte Volvo XC70 finne det veldig godt utvalg av biler og til priser langt under 400 000 kroner. Kanskje det kunne vært en fin ”ventebil” for deg og familien? Andre alternativer kan evt. være: Honda CR-V, Subaru Forester og Nissan X-Trail for å nevne noen. Ikke samme status som en feit Volvo kanskje, men absolutt gode, billigere alternativer. Det er også biler som gjør "samme jobben" som en XC60.

Ønsker deg uansett lykke til med både bil og framtidsdrømmer!

Les vår test av Volvo XC60 her:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: