nigeria-svindel (Foto: Faksimile)
nigeria-svindel (Foto: Faksimile)

Nigeria-svindler unnskylder seg og tilbyr folk kompensasjon

Du bør ikke svare på denne mailen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nigeriabrevene er kjente for folk flest, men der de normalt ber deg sende overføre penger eller overgi personnummer og kontonummeret ditt, florerer en ny som ber svindelofrene om unnskyldning.

Mr. William White skriver at han har funnet din mailadresse i listen over dem som har blitt lurt av en nigeriansk svindler. Han representerer det amerikanske justisdepartementet, og tilbyr ofrene for Nigeria-svindel en million dollar som kompensasjon.

Det er naturligvis bare tull. God gammeldags «for godt til å være sant».

Les også: Denne e-posten fra Sparebank1 bør du ikke svare på
Les også: 18.000 nordmenn fikk svindel-SMS på valentinsdagen
Les også: «Kari» sendte penger til Nigeria-svindler som utga seg for å være amerikansk soldat

Lar seg lure

Til tross for utallige advarsler har tusenvis av naive nordmenn har latt seg lure. Tall fra Økokrim tyder på at nordmenn årlig blir svindlet for 100 millioner kroner. Ifølge politiet har enkelte nordmenn blitt svindlet for flere millioner kroner.

I mailen der han ber om unnskyldning vil Mr. William White at du kontakter personale i Nigeria og sender 210 dollar. Deretter skal du sende 100 dollar. Hvis du sender kontaktopplysninger om deg selv vil du få et bankkort. Men du skal, ifølge mailen, ikke sende personalet mer enn det, for da skal Mr. William White sørge for at han blir etterforsket.

Selvmotsigende nok ber han mottakeren av mailen være forsiktig med mailene de mottar på internett.

Vi fikk mail av Herr Pikk

I begynnelsen av februar mottok TV 2 hjelper deg svindelbrev. Denne Nigeria-svindleren hadde valgt et litt uheldig navn. Han kalte seg «Herr Pikk», og ville at vi skulle sende ham navn, telefonnummer og kontaktadresse, så skulle vi få 730 millioner britiske pund.

Les saken, og se brevet: Her Pikk prøvde å lure oss

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter