Petter Northug (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

Svenskene: – Northug er en «kaxig» mobber

... og det vil de at han skal fortsette å være.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug jr. er en av ski-VMs største profiler.

Den norske langrennsløperen har gjort seg bemerket i media for sin arrogante oppførsel, spesielt overfor svenskene.

Les også: – Alle vil gå bak Marit for å se den fine rumpa

Bad boy

Nå forteller de svenske langrennsidolene «God kveld Norge» hva de virkelig synes om Petter:

– Man kan jo ikke styre og stelle som man vil. Man må rette seg etter de regler som gjelder og så videre, men hans måte å provosere og irritere på syns jeg er kjempebra, sier Torgny Mogren, som selv har vunnet VM-gull.

– Han er kanon for skisporten. Det blir mye media og mye oppstandelse rundt hans oppførsel og væremåte. Han er skisportens «bad boy», og det trenger skisporten.

Mobber Sverige

Han syns det bare er moro at Petter slenger med leppa overfor svenskene.

– Holder han seg på rett side av loven, om man kan si det sånn, og ikke kommer for sent til prisutdelinger og begynner å protestere på dumme måter, men mobber Sverige og resten av verdenseliten og har sin «kaxiga» oppførsel og holdning, så er det bra, avslutter den tidligere VM-vinneren.

Mogren er ikke den eneste svensken som støtter Nortug.

Også Per Elofsson, som har hele tre VM-gull å skilte med, og i dag er ekspertkommentator på SVT, syns Northug er bra for langrennssporten.

artikkelen fortsetter under bildet

Per Elofsson og Petter Northug (montasje) (Foto: SCANPIX/)

Kan slå tilbake

– Petter er jo en fantastisk profil for langrenn, og en slik person som langrennssporten trenger. Men så må man finne en avveining mellom hvordan han fremstår og oppfører seg. Når det går bra så er det lett å ha det, men når det går dårligere er det lurt å tone ned seg litt. Det kan fort slå tilbake på deg selv, sier Elofsson.

Han understreker at Petter, som alle andre, må følge reglene.

– Han er en fargeklatt for hele sporten, med sine uttalelser, sin måte å gå langrenn på, og sin «kaxiga» oppførsel, det behøver langrenn. Vi har ikke hatt en slik profil på mange, mange år, avslutter Elofsson.

Nordmenn er enige

Også den tidligere snowboardkjøreren Daniel Franck er enig i svenskenes oppfatning.

– La Petter være Petter. Han er en av ytterst få utøvere som tør å vise følelser, og det er alltid på godt og vondt. Jeg setter pris på hvordan Petter Northug oppfører seg, jeg, jeg jubler for Northug, ler Franck, som får med seg «Landskampen»-kollega og frikjører Jon Olsson i hyllesten av Northug.

– Jeg er helt enig! Vi får skaffe Northug-banner og dra på langrennsløp, ler Olsson.

artikkelen fortsetter under bildet

daniel franck showmAN

Kul fyr

Espen «Shampo» Knutsen, som selv har fremstått som en ydmyk idrettsutøver til tross for hans store suksess i NHL, har også sansen for Norges VM-håp.

– Jeg liker ham veldig godt. Jeg kjenner ham ikke personlig, kun gjennom media, men jeg liker måten han er på. Han er best, og han kjører sin stil. Det er fint at noen skiller seg ut. Det kan bli litt kjedelig med de A4-svarene hver gang og han viser at han elsker å vinne, hater å tape. Sånn sett under ett så liker jeg stilen hans, men det er klart at enkelte ganger kunne han kanskje vært litt mer ydmyk, men sett under ett så syns jeg han er en kul fyr.