Rekordmange publikummere møtte opp i Holmenkollen i løpet av ski VM. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Rekordmange publikummere møtte opp i Holmenkollen i løpet av ski VM. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Svenskene hetses av det norske publikummet

– Ingen steder hvor vi blir så hetset som i Kollen, sier Johan Olsson.

Marit Bjørgen brukte gårsdagens pressekonferanse til å hylle det norske hjemmepublikummet og den stemningen de vil skape i Holmenkollen. Men det er ikke alle som opplever de norske tilskuerne som like vennlige.

Sveriges langrennsløpere måtte tåle mye hets under Prøve-VM i fjor, og forventer ikke at det blir særlig bedre denne gangen.

– Folk hang over gjerdet
– Det finnes ingen steder hvor vi blir så hetset som i Kollen. Spesielt når man gikk oppover bakkene hørtes bare et stort brøl. Folk hang over gjerdet og skrek, forteller Johan Olsson til Expressen.

Petter Northug er sikker på at svenskene får det mye verre i år.

– Svenskene må bare være forberedt på tredobbel dose under VM, sier Northug.

Blir motiverte
De svenske løperne, med Marcus Hellner i spissen, kan ikke helt forstå poenget med de negative tilropene. De vil ikke la seg affisere av nordmennene langs løypen.

– Jeg vet ikke om de prøver å få meg i ubalanse, men det gjør meg ikke noe. Jeg er ikke en type som ikke kan skjønne litt ironi, sier Hellner.

– Jeg blir bare motivert. Når noen skriker «Faen, du er trøtt Olsson!», så synes jeg det er mest humor, mener Johan Olsson.

Johan Olsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Johan Olsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

– Bedre enn at de henger på puben
Det er de svenske herrene som får flesteparten av tilropene, men også damene opplever Kollen-publikummet som fiendtlig. Anna Haag innrømmer at hun får kommentarer slengt etter seg, men prøver å ta det hele med godt humør.

– Det er vel de som ikke brukte natten til å sove som kan være litt grove i munnen. Men det er vel bedre at de ser på ski enn at de henger på puben, sier Haag.

Bjørgen håper svenskene behandles bra
Expressen har også tatt hørt med Marit Bjørgen om hva hun tror svenskene vil bli mottatt i Holmenkollen. Hun oppfordrer det norske publikummet til å behandle svenskene på lik linje med nordmennene.

– Jeg håper at de er like hyggelige mot svenskene som mot oss, sier Bjørgen.

Så gjenstår det å se hvordan de svenske sprinterne behandles under VMs første øvelse i morgen kl. 13.30.