Anelka (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Anelka (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Anelka terroriserte Solbakkens menn: – Nå er det snart havrelefse og Superliga

Ett mål i hver omgang fra Chelsea-spissen gjør at kvartfinalen synes fjern for FCK.

FC København-Chelsea 0-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt

Det skal mye til for at Ståle Solbakkens og FC Københavns Mesterliga-eventyr ikke er over for denne sesongen.

0-2 mot Chelsea hjemme i Parken lar seg vanskelig reversere når FCK skal spille returoppgjør på Stamford Bridge 16. mars.

Chelsea dominerte
Det var heller aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Chelsea gikk rett i strupen på FCK, og opprettholdt et helhjertet press gjennom hele kampen. Når FCK i tillegg ga Chelsea alt for mye rom, ble det vanskelig å holde nullen.

Da Chelsea tok ledelsen etter 16 minutter var det likevel mest et resultat av en håpløs feilpasning fra Jesper Grønkjær. Den tidligere Chelsea-spilleren sendte ballen rett i beina til Nicolas Anelka, som satte fart, driblet av en mann, og hamret ballen inn mellom beina på FCK-keeper Johan Wiland.

John Terry og Chelsea utkjempet Dame N'Doye og resten av FC København i Parken. (Foto: KELD NAVNTOFT/Afp)
John Terry og Chelsea utkjempet Dame N'Doye og resten av FC København i Parken. (Foto: KELD NAVNTOFT/Afp)

Chelsea fortsatte å dominere, og både Anelka og Fernando Torres hadde farlige muligheter til å doble ledelsen før pause.

Ståle Solbakken gjorde grep i pausen. Martin Vingaard kom inn for Cesar Santin, og Martin Grønkjær ble dyttet opp på topp, og det så umiddelbart ut som om det skulle gi resultater, for FCK presset Chelsea i starten og skapte som småfarlige sjanser.

Anelka doblet
Optimismen skulle likevel snus til fortvilelse like etterpå, for det var nok en gang kampens store spiller, Nicolas Anelka, som klarte å få ballen i mål. På en herlig stikkball fra Frank Lampard prikket franskmannen inn 0-2 i hjørnet etter 54 minutter.

Fernando Torres fortsatte sjansesløsingen omgangen ut, og bare en kombinasjon av dårlige avslutninger og gode redninger forhindret at det gikk fra dårlig til katastrofalt for Ståle Solbakken før returoppgjøret.

solbakken (Foto: TV 2)
solbakken (Foto: TV 2)

Solbakken tar tapet med fatning
FCK-treneren hadde ingen problemer med å vedgå at Chelsea var det beste laget i Parken.

– Vi vil kanskje aldri bli så gode som Chelsea, men på en annen dag kunne nok resultatet ha blitt annerledes. Akkurat nå må vi bare strekke opp hendene og innrømme at Chelsea var to mål bedre enn oss i dag, det er ingen tvil om det, innrømmer Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

– Manglet gjennombruddskraft
Det er først og fremst det offensive spillet han ikke er fornøyd med.

– Vi hadde ikke den siste gjennombruddskraften. En del av siste pasningene og touchene satt ikke. Vi hadde to gode midtstoppere, og blant andre Bolaños og Claudemir var gode, men som lag var vi ikke dyktige nok i 90 minutter, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Enkelte spillere sviktet
Han mener at selv om noen kom godt ifra kampen, så var det også enkelte som ikke hadde dagen.

– Noen av spillerne mine vil kanskje ha en god følelse om noen dager når de får tenkt litt på kampen, mens andre ikke klarte å leve opp til det de har prestert tidligere.

Jesper Grønkjær. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Jesper Grønkjær. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Han tenker nok for eksempel på Jesper Grønkjær.

– Han prøvde, og han jobbet hardt, men kanskje det var litt optimstisk av meg å bruke Grønkjær i en firer på midtbanen i denne kampen. Vi mistet ballen for mye, og han hadde nødt til å jobbe for mye tilbake. Han forsøkte hardt, men det var ikke hans dag, sier Solbakken.

Vanskelig å gå videre
Han er langt på vei enig i at årets eventyr slutter i 8-delsfinalene.

– Nå er det snart havrelefse og Superliga, konstaterer han.

Fornøyd Chelsea-sjef
Carlo Ancelotti var fornøyd med de taktiske disposisjonene, og spesielt med hvordan Nicolas

– Det var en god forestilling, og vi er fornøyde med resultatet. Det fungerte veldig godt med to spisser. De samarbeidet godt, sa Ancelotti til Viasat etter kampen.

Mesterligaen: Alt om sluttspillet