idol
idol

«Idol» er endelig tilbake

Tidenes mest suksessrike talentshow er endelig tilbake på TV 2. Premiere 30. august.

TV 2 har tidligere hatt fem runder med «Idol», og ikke noe TV 2-program har hatt flere seere enn finalen i 2005 med hele 1.475.000 seere.

Nå kan du melde deg på! Nytt for året er at du også kan melde på noen du kjenner.

Vil du melde deg selv eller noen andre på Idol? Klikk her for søknadsskjema!

Fem «Idol»-sesonger har dessuten resultert i over 40 album med «Idol»-artister de siste årene.

– Vi gleder oss veldig til å starte opp «Idol»-sirkuset igjen. Vi merker stor etterspørsel etter programmet, og opplever helt klart at folk har sterke og gode minner knyttet til tiden med Idol. Vi gleder oss til å gi folk nye fantastiske opplevelser og få frem nye superstjerner med Idol, sier TV 2s prosjektleder Rolf Wenell, mannen som i sin tid brakte «Idol» til Norge.

– Fast rituale

Guri Solberg og Ravi gleder seg stort til å lede nye «Idol».

gruvi
gruvi

– Dette blir kjempemoro! Jeg har på mange måter et veldig nostalgisk forhold til «Idol». Det var jo et program som det for alle var et nærmest fast rituale å følge med på. Senere har det jo kommet mange lignende program, men det er «Idol» som er Talentshowet med stor T, sier Guri Solberg.

– Det er faktisk 8 år siden «Idol» dukket opp på norsk tv. Kurt, David og Gautes fans har blitt voksne, stiftet familie og fått barn. Familiekonseptet «Idol» har fått en ny, nostalgisk dimensjon, sier Ravi.

– Deltakerne får være seg selv

Programlederne håper at alle som går med en superstjerne i magen nå griper muligheten.

– Vi garanterer at hvert enkelts talent blir tatt på alvor, og at du som melder deg på skal føle deg sett for den artisten du er. Det har kanskje tidligere vært noen som har vært redde for at de ikke ville føle seg hjemme innenfor rammene av Idol, men HER skal deltakerne få være seg selv. «Idol» har et klart pop-fokus, men ingen skal for eksempel måtte synge disco-låter om det ikke er naturlig for dem. Da «Idol» ble sendt i Norge for første gang, var dét første gang i verden at deltakerne fikk anledning til å synge egne låter. Og den tradisjonen skal vi selvfølgelig videreføre. Vi jakter på de ekte genuine superstjernene, sier Ravi.

Se Kurt synge vinnerlåta helt nederst i artikkelen!

Auditions i vår

Det blir avholdt audition-runder i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger i april, mai og juni. Alle solo-artister som har fylt 16 år ved utgangen av 2011 (født senest 1995) kan søke, mens det er en øvre aldersgrense på 35 år (født tidligst 1976). De som ønsker det, kan ha med instrument på audition. Det er faktisk 8 år siden «Idol» dukket opp på norsk tv. Kurt, David og Gautes fans har blitt voksne, stiftet familie og fått barn. Familiekonseptet «Idol» har fått en ny, nostalgisk dimensjon

Datoer og steder for audition-rundene blir klart om kort tid.

Idol preger norsk platebransje

«Idol» startet på TV 2 i januar 2003 med skarve 246 000 seere. Etter hvert ble det programmet alle måtte se og mene noe om. Deltakerne ble kjendiser over natten, og det samme skjedde for dommere og programledere.

TV 2s mest sette program gjennom tidene er resultat-programmet fra «Idol»-finalen i 2005, da 1.475.000 seere så Jorun Stiansen vinne over Tone Damli Aaberge.

«Idol» har vært en av Norges viktigste formidlere av nytt norsk talent det siste tiåret, og preget norsk musikkbransje i svært stor grad. Norske «Idol»-finalister har til sammen gitt ut over 40 album siden 2003, og det ble i 2007 dokumentert at hvert trettende solgte norske album har vært av en «Idol»-artist.

«Idol» har fostret suksess-artister som Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Aleksander With, Tone Damli Aaberge, Eva & The Heartmaker, Bjørn Johan Muri, Maria Haukaas Mittet, Margaret Berger, Gaute Ormåsen, Linnea Dale (Donkeyboy), for å nevne noen. I 2011 blir det enda flere!

Årets «Idol»-jury er foreløpig ikke klar.

Vil du melde deg selv eller noen andre på «Idol»? Klikk her for søknadsskjema!

Se Kurt Nilsen synge finalelåten i 2003:

Alexander Rybak:
Alexander Rybak:
Gaute Ormåsen:
Gaute Ormåsen:
Tone Damli Aaberge: (Foto: TV 2/)
Tone Damli Aaberge: (Foto: TV 2/)
Kurt Nilsen:
Kurt Nilsen:
Mali:
Mali:
Eivind Nyberg Sagli:
Eivind Nyberg Sagli:
Gabrielle Leithaug var på Idol audition i 2006, og havnet til slutt blant de 40 beste. Enda bedre gikk det i X Factor i 2009, da hun var en av finalistene.
Gabrielle Leithaug var på Idol audition i 2006, og havnet til slutt blant de 40 beste. Enda bedre gikk det i X Factor i 2009, da hun var en av finalistene.
Marius Barhaugen: (Foto: Roy Darvik/Audition i Oslo)
Marius Barhaugen: (Foto: Roy Darvik/Audition i Oslo)
 Jonas Thomassen:
Jonas Thomassen:
Jonas og Oda: (Foto: Håvard Solem/Bergen)
Jonas og Oda: (Foto: Håvard Solem/Bergen)
Linnea Dale: (Foto: Roy Darvik/Idol 2007)
Linnea Dale: (Foto: Roy Darvik/Idol 2007)
Alejandro Fuentes (Foto: TV 2/)
Alejandro Fuentes (Foto: TV 2/)
Margaret Berger (Foto: TV 2/)
Margaret Berger (Foto: TV 2/)