Nils Skutle  (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)
Nils Skutle (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)

Rosenborg gikk 21,9 mill. i minus

Fjorårets seriemester ble reddet av spill i Europaligaen. - Tallene er bedre enn forventet, sier daglig leder Nils Skutle.

Lerkendal ( TV 2 Sporten): RBK-ledelsen la mandag ettermiddag frem tallene fra 2010, og forventningene for 2011 for sine medlemmer. Samtidig lot de pressen få se regnskapene, som skal behandles på årsmøtet om en uke. Årsresultatet viser et underskudd på 21,9 millioner kroner før skatt.

- Det er litt bedre enn de 22,1 millionene som var budsjettert som underskudd. Slik sett er jeg fornøyd, sier Nils Skutle til TV 2 Sporten.

Europaligaen ga pluss
Tallene kunne vært styggere om det ikke var for sportslig suksess i Europa. RBK forventet i underkant av ti millioner fra UEFA.

- Europacupspill løste mye for oss. Vi hadde forventet 25 milllioner kroner fra europacup og spillersalg. Det resultatet ble over 40 millioner. Det er andre poster som er vesentlig dårligere enn forventet, deriblant billettinntekter, forklarer Skutle.

Rosenborg har kuttet kraftig i utgiftene det siste året, og en rekke sentralt ansatte har sluttet uten å bli erstattet. Klubben forventer en tøff vår og høst økonomisk.

- Fotballøkonomien er ikke bra, verken her eller i Europa. Kostnadene er for høye, sier Skutle.

Nullbudsjett for 2011
RBK har i flere år budsjettert med store minus, og har forsvart satsingen med at det var nødvendig for å ta tilbake den sportslige tronen. I høst ble klubben blant annet kritisert av agent Rune Hauge for å satse hodeløst, mens klubbens styre allerede ved årsmøtet i fjor krevde et nullbudsjett fra 2011.

- Det er lagt frem et nullbudsjett for 2011, eller 2000 kroner i pluss for å være nøyaktig, og vi mener det er realistisk. Det er lagt inn en lavere risiko, blant annet på billettinntekter, sier Skutle.

RBK holder årsmøte for medlemmene sine mandag 28.januar.

PS: Du kan lese årsregnskap og budsjett i sin helhet på klubbens hjemmesider RBK.no