Audi_A3 konspt bakfra
Audi_A3 konspt bakfra

A3 sedan: Lekker Audi til folkepris

En av de stiligste sedanene på veldig lenge. Se bildene:

Dagens A3 er en av de eldste nybilene du kan kjøpe og tross mye "oppussing" underveis er det ikke tvil om at Audis Golf-rival trenger å få en erstatter.

Det gjør den da også snart. I 2012 kommer en helt ny A3-generasjon som i praksis blir en hel familie av biler.

En av dem er bilen Audi akkurat har sendt ut en liten bunke skissetegninger på: Nemlig A3 sedan.

Oppfølger til 80

Den skal debutere som konseptmodell på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars. Og hvis den holder det disse skissene lover, ligger det an til å bli en av de lekreste og mest sporty sedanene på markedet.

Internt i Audi blir dette sett på som en oppfølger til klassiske Audi 80. Og den blir en svært viktig bil for Audi på flere markeder hvor sedanmodeller er mer etterspurt enn tre- og femdørs kombi. Prissettingen blir nok en liten nøtt for Audi. A3 sedan må inn under biler som A4, Mercedes C-klasse og BMW 3-serie - men helt klart over for eksempel VW Jetta. I praksis vil nok særlig utgavene med mindre motorer bli et svært gunstig alternativ til dagens premiumbiler i denne klassen.

SUV-en Q3 blir en av de mest spennende utgavene - les mer her:

Audi_A3_konsept-forfra
Audi_A3_konsept-forfra

Bygger videre på A6 og A8

Det blir også definitivt slutt på å se på A3 som en småbil. Sedanen er 4,40 meter lang. Dermed vokser den seg nesten en klasse opp – samtidig som den fyller igjen tomrommet under dagens A4 som med sine 4,70 meter nesten er som storbil å regne.

Designet bygger videre på det vi har sett på nye A6 og A8. Skarpe lykter inn mot den dominerende, sekskantede grillen. Hoftelinja er høy og vindusfeltet ganske smalt, det er med på å underbygge et sporty preg.

RS3?

Også i hekken er det stramme, klare linjer, med mer enn et hint av både A5 og A7.

Konseptbilen blir vist med 2,5-liters firesylindret motor på 408 hk. Det kan fort vise seg å bli en kommende RS3 sedan. Men Audi kommer naturligvis også til å tilby bilen med mer normal motorisering.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Kristine fikk Audi Q7 i julegave

Dette skissebildet av A3 sedan har Audi offentliggjort tidligere.
Dette skissebildet av A3 sedan har Audi offentliggjort tidligere.