Hyundai i40_bakfra
Hyundai i40_bakfra

Hyundai i40: Dette kommer til å bli en bestselger

i40 skal ha premium-verdier og høy kvalitetsfølelse til akseptabel pris.

Her er de offisielle bildene av nye Hyundai i40 - en stasjonsvogn vi tipper du kommer til å få se mange av i trafikken utover i 2011.

Den debuterer offisielt på bilutstillingen i Geneve om et par uker. Og til sommeren er den klar for lansering også i Norge.

Mye tyder på at dette for alvor blir bilen som slår Hyundai inn i Passat/Mondeo-klassen – og blir en brysom rival for konkurrentene.

Hyundai har lagt store ressurser i utviklingen og satser målrettet mot det europeiske markedet: Akkurat som de har gjort tidligere med salgssuksessene i30 og ix35.

Først som stasjonsvogn

Selv lover Hyundai at i40 skal by på "premium verdier og høy kvalitetsfølelse til en akseptabel pris".

Størrelsesmessig går den rett inn i en svært attraktiv klasse for norske nybilkjøpere. i40 er 4,7 meter lang og har en bagasjekapasitet på 553 liter med passasjerer i baksetet - og 1.719 liter med baksetene nedslått.

Stasjonsvognutgaven er altså først ut av i40-modellene. Den forrige bilen fra koreanerne i denne klassen, Sonata, tapte mye salg på at den ikke kom som stasjonsvogn. Nå har de tydeligvis lært den leksa.

Innstegsmodellen har en 1,7-liters dieselmotor på 115 hk. Med Hyundais ISG-system (Idle Stop & Go) er CO2-utslippet nede i aktseptable113 g/km.

1000 biler i 2011

- Vi har høye ambisjoner med i40 både i Europa og Norge, sier adm. direktør Tom Normann hos Hyundaiimportøren i en pressemelding.

- Bilen kommer i butikkene i sommer som stasjonsvogn og vi tror mange nye kunder vil falle for denne modellen. I Norge planlegger vi å selge ca 1.000 stk i 2011, sier Normann.

Se - her gjør Hyundai narr av Toyota

Mye utstyr

Foreløpig vet vi ikke noe om hva den skal koste, men i40 kommer garantert til å svært aggressivt priset. I tillegg vil Hyundai tilby mye utstyr til gunstige priser.

Blant annet kan man fjernstarte bilen, dersom man skulle ha behov for det. Hyundais "Blue link"-system inneholder også avanserte muligheter for stemmestyring, som skal bidra til økt trafikksikkerhet, og skal også gjøre det enklere å "ta med seg" sine sosiale nettverk også mens man er på tur.

Bilens GPS- og kommunikasjonsteknologi skal også kunne brukes til å overvåke den hjemmefra. Blue link kan nemlig spore bilens bevegelser, og gi deg som eier rapporter om så vel hvor den kjøres – som hvor hardt den kjøres.

i40 kommer også med utstyr som parkeringsassistent, oppvarmet ratt, navigasjon og ryggekamera, ventilasjon i forsetene og varme i baksetene.

LES OGSÅ: Er ix35 mest SUV for pengene?

Hyundai-i40_forfra
Hyundai-i40_forfra