Dagens Ford Kuga forlater oss snart   nå er det sluttsalg på modellen. (Foto: Broom.no)
Dagens Ford Kuga forlater oss snart nå er det sluttsalg på modellen. (Foto: Broom.no)

Nå får Ford 5 års garanti

Og det gjelder også deg som kjøpte bil i januar.

Etter de siste månedenes voldsomme garanti-hype vil det ikke være lett å selge bil med svakere garanti enn "alle andre".

Det tar nå Ford Motor Norge konsekvensen av og utvider i dag garantien til 5 år eller 100 000 kilometer - avhengig av hva som inntreffer først.

"- Klasseledende"

I en pressemelding skriver importøren at de med dette vil understreke at Ford er "klasseledende på nye produkter, teknologi og service".

Det er fine ord sagt om seg selv, men faktum er at Ford er seint ute i rekken av bilimportører som har flesket til med den nye, forbrukervennlige garantien.

Subaru utvider til fem års garanti

BMW har supergaranti

Audi, Vokswagen og Skoda vakte i begynnelsen av januar oppmerksomhet da de innførte 5 års garanti og det varte ikke lenge før andre aktører hang seg på:

Alfa Romeo, Fiat og Suzuki kom raskt på banen med tilsvarende ordning og seinere har blant andre Toyota og Mercedes og Opel gjort det samme. BMW har gått lenger enn de andre og gir deg en mulig kjørelengde på hele 200 000 kilometer før garantien er ute.

Nå minker det kraftig på importører som bare tilbyr kunden gammel, 3-års garanti. Blant de litt større merkene gjelder dette blant andre Volvo, Nissan, Honda og Mazda.

Tilbakevirkende

Ford er altså ikke sist og til glede for kunder som har kjøpt biler som Mondeo, S-Max og Kuga den siste tiden opplyser importøren at garantien gjelder "alle Ford person- og varebiler med virkning fra og med 1. januar 2011".

Importøren presiserer at dette kun gjelder biler forhandlet gjennom Fords norske forhandlernettverk - og dermed altså ikke parallellimporterte biler.

Slik startet garantikrigen