GRILLMESTER : Thomas Giertsen er mannen bak TVNorges nye humorsatsing på mandager denne våren.  Programmet heter «Roast» og bygger på den kjente amrikanske humortradisjonen der kjendiser blir trukket frem og grillet for åpen scene. (Foto: Bjørgli&Bergersen)
GRILLMESTER : Thomas Giertsen er mannen bak TVNorges nye humorsatsing på mandager denne våren. Programmet heter «Roast» og bygger på den kjente amrikanske humortradisjonen der kjendiser blir trukket frem og grillet for åpen scene. (Foto: Bjørgli&Bergersen)

Thomas Giertsen henger ut venner

Kjendisvennene til komikeren skal grilles i nytt tv-program.

Bård Tufte Johansen og Harald Eia9. mars er det premiere på humorsatsningen Roast på TVNorge. Hjernen bak konseptet er komiker og stand-up-artist Thomas Giertsen .

– Tukte sine venner

TVNorge og Giertsen har fått med seg store deler av den norske humoreliten i programmet Roast. Blant disse er Espen Eckbo, Harald Eia , Bård Tufte Johansen , Bård Ylvisåker, Else Kåss Furuseth og Sigrid Bonde Tussvik for å nevne noen.

– Det sies at den man elsker, tukter man. Roast er programmet som bekrefter det bibelske ordtaket. Og til å tukte sine venner, har vi invitert noen av de skarpeste og mest verbale komikerne i landet. Jeg håper seerne setter pris på det, sier Thomas Giertsen i en pressemelding.

Roast

Roast bygger på den amerikanske humortradisjonen fra 1920-tallet der USAs celebriteter ble trukket fram og grillet for åpen scene. Konseptet er også kjent fra de årlige pressemiddagene i Det hvite hus, der blant andre president Obama har fått æren av å grille hedersgjesten.

- Jeg håper for all del panelet ikke tror de slipper unna selv. Etter endt «roasting» får nemlig hedersgjesten holde sin forsvarstale. Tradisjonen tro vil panelet definitivt få svar på tiltale, sier Giertsen i en pressemelding.

Prøvekanin

helen til nett (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
helen til nett (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
Det er Giertsens eget produksjonsselskap «Feelgood», som står bak den nye tv-serien. Giertsen selv nøyer seg med å sitte i panelet og overlater programlederjobben til Helen Vikstvedt. I et av de første programmene får han selv smake sin egen medisin.

– Ja, jeg skal henges ut og jeg blir kanskje en prøvekanin, sier Giertsen til VG. Han regner med å få passet sitt påskrevet av komiker-kollegaer som Bård Tufte Johansen, Henrik Elvestad og Silje Stang.