bjørgen
bjørgen

Bjørgen om nedturen: – Jeg tenkte på om jeg orket å drive på mer

I ski-VM i Holmenkollen er Marit Bjørgen den største gullfavoritten av alle. Slik så det ikke ut for et par år siden.

Det ble 19. plass på 15 km med skibytte under VM i Liberec i 2009. Selv Marit Bjørgen orket ikke mer.

– Det var på en måte bånn i bøtta. Jeg var vanvittig skuffet, og skjønte at jeg var langt fra noen form og langt fra noen medalje. Jeg brukte mange timer for meg selv den kvelden og den natten. Jeg mistet både selvtilliten og tryggheten. Det var slik at jeg tenkte på om jeg orket å drive på mer, sier Bjørgen til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet over!

Ble advart av moren
Allerede i 2005 ble Marit Bjørgen advart av sin mor om at hun drev rovdrift på seg selv. Det tok fire år før Marit selv forsto alvoret.

– Jeg skrev en evaluering etter sommeren 2005. Jeg så hvilken vei det gikk, for hun holdt det gående hele døgnet. Jeg sa at «nå må du hvile, du kan ikke holde på sånn». «Jeg har kontroll, mamma», sa hun hver gang. Men det sa jo stopp. Hun fikk se det på datamaskinen min ett og halvt år eller to år senere. «Mamma, hvorfor stoppet du meg ikke?» sa hun, sier Kristin Bjørgen til TV 2 Sporten.

- Drev rovdrift på meg selv
Og Bjørgen innrømmer at hun drev rovdrift på seg selv.

– Ja, jeg drev nok rovdrift på meg selv. Den røde lampen hadde nok lyst alt for lenge. Kroppen var på en måte nedkjørt og responderte ikke på trening lenger. Jeg måtte la kroppen hvile og ta seg inn igjen, sier hun.