ste_melodifestiv_2219216 (Foto: Andreas L Eriksson, © la)
ste_melodifestiv_2219216 (Foto: Andreas L Eriksson, © la)

Bettan: – De er surpomper som kommer med magedritt

Grand Prix-jumbo Elisabeth Andreassen ler oppgitt av svenske mediers kritikk av musikkonkuransen.

I Sverige har mediene rast mot Melodi Grand Prix. På søndag skrev Expressen over hele sin forside: «Seernes stenharde dom: Usselt SVT! – Gi oss lisenspengene tilbake».

Også Aftonbladet har slengt seg på hylekoret og har laget en nettundersøkelse hvor lørdagens delfinale blir slaktet av halvparten av leserne. Spesielt negative er avisen mot Hollywood-stjernen Petter Stormares sketsjer i programmet som bli sett av utrolige tre millioner svensker.

– Oppgitt

Elisabeth Andreassen, som endte på sisteplass i lørdagens svenske Grand Prix-finale, ler oppgitt av svenske tabloidavisers dekning av musikkonkurransen:

– De er surpomper som kommer med sitt magedritt. De er negative og agressive, og siterer bare sure bloggere som kommer med sine sure kommentarer. Det kan jo umulig være så dårlig som de skriver. Jeg blir oppgitt over dette, men jeg gidder ikke å bli forbanna. Jeg gidder ikke bruke energien min på det, ler Elisabeth Andreassen til «God kveld Norge» og tilføyer:

– De snakker bare med de som har noe negativt å si. Det er jo tre millioner som ser på, og de fleste av disse mener jo det er fantastisk.

– Alt skandale i Sverige

Bettan synes det er merkelig at Sveriges mest populære program også skal være det svenskene misliker mest.

– Alt er krise, alt er skandale i Sverige. De er overdrevent negative mot Melodi Grand Prix. De har førstesideoppslag hvor det står at det er «usselt» og «legg ned» Grand Prix. Men alle artistene, plateselskapene og folk i produksjonen bare ler av dette. Det går jo ikke an at det er så dårlig. Det er akkurat som man har tatt livet av noen. Vi gjør jo det beste vi kan, sier Bettan og tilføyer:

– Man skulle jo lagt ned Melodi Grand Prix, slik som de skriver, og se på reaksjonene da!

– Kan ikke ta det alvorlig

Hun mener mediene bare skaper sensasjon av programmet.

– Det dreier seg jo bare om å synge en sang. Det er ikke Kairo. Så da blir det humor for oss når de kommer med disse kriseoppslagene om Melodi Grand Prix. Det går ikke an å ta det alvorlig. Det er nesten som man blir slengt ned i en fangehule og straffes når man deltar i svenske Grand Prix, sier Bettan og ler en rungende latter.

– Samme klubb som Jahn Teigen

Elisabeth Andreassen ler også av sin egen sisteplass i delfinalen i Gøteborg på lørdag.

– Jeg har aldri vært på sisteplass i hele mitt liv. Så nå har jeg fått det på CV`en. Så nå har jeg meldt meg inn i samme herlige klubb som Jahn Teigen og Finn Kalvik, sier Bettan som synes det var helt greit å gå ut.

– Jeg har jo så mye å gjøre at jeg egentlig ikke hadde tid til å delta. Så Rolf Løvland og Bjørn Ole Rasch som produserer mitt nye album er i alle fall glad. For han har bare tid til å gjøre dette nå. Så dette hadde vært krise i innspillingen hvis jeg gikk videre. Så sisteplassen bragte noe godt med seg, ler Bettan som tar sisteplassen med svært godt humør.