siden
siden

Volvo 245: Lyst på den sprekeste Volvo`n i gata?

Denne har 400 hestekrefter pluss lystgass. Og den er til salgs.

Old Volvos never die – they just go faster ...

Det er et slagord man ofte ser eller hører. Kanskje ikke alltid helt riktig ... Men her på denne 33 år gamle Pro Street-Volvoen passer det ganske bra.

400 hk og lystgass

Den har nemlig fått en Chevrolet 350 cu.in (5,7-liter) motor innmontert mellom forskjermene. Effekten er skremt opp til noe over 400 hk, og om noen allikevel skulle bli litt innpåslitne, så finnes det en liten trykkflaske med ”moromiddel” (lystgass) der baksetet en gang var.

Les også: Dette er verdens raskeste Volvo:


motor
motor

De bakre hjulhusene er breddet for å få plass til feite bakhjul og et skikkelig drivverk er på plass for å formidle kreftene fra motoren og ned i asfalten.

Girkassa er en Turbo 400 automat.

For å se annonsen for bilen – klikk her:Pro Street

I USA er det lov å kjøre med denne på gaten selv om den er bygd som en dragracebil i Pro Street klassen. Ekstremt brede bakhjul, smale forhjul, bur og det seriøse scoopet på panseret – og ikke minst det som finnes under nevnte panseret – gir den gamle 245-en et klassisk, herlig drag-stuk!

Innvendig
Innvendig

Ifølge selger er bilen seriøst og profesjonelt bygd – og alt sammen er dokumentert. Prisen på modifiseringen er 14 000 dollar og den ”Plum Crazy Purple” lakkerte Volvo-en er til salgs for snaut 19 000 dollar. Rundt 110 000 norske kroner.

Den har vært til salgs en stund uten at noen har ”nappet” så kanskje er det litt å gå på når det gjelder prisen – om du kjenner ha-begjæret stikke....

Pass på hjertet

Kjøper gjør også oppmerksom på at bilen ikke egner seg for folk med dårlig hjerte.

Vi tror ham på det!

Del med vennene dine på Facebook

Veteran i år: Volvo 240 Turbo

forfra
forfra