Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om bevisstheten om barneoppdragelse er kommet langt i dagens samfunn, mener Hjermann at omfanget av barn med sosiale problemer, atferdsproblemer i skolen og økningen i antall barnevernssaker viser at det er store gevinster å hente ved å gi dagens hardt pressede foreldre mer oppfølging i foreldrerollen, skriver Dagsavisen.

– At vi har vært barn selv, betyr ikke at vi vet hvordan vi skal oppdra barn. Hvis vår egen barndom har vært trygg, god og forutsigbar kan det hende det holder som rettesnor. Men mange barndommer er det ikke hensiktsmessig å videreføre til neste generasjon. Da må foreldrene få justert egne oppfatninger om oppvekst og oppdragelse, og få verktøy som kan løse hverdagens utfordringer på en god måte, sier Hjermann.

Professor Willy-Tore Mørch ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge har bred forskningsmessig dokumentasjon på at foreldreveiledning virker.

– Når foreldre får konkrete råd og metoder for å takle utfordringer i barneoppdragelsen, reduseres også konfliktnivået dem imellom. De lærer å håndtere uenighet på en bedre måte, mener Mørch. (©NTB)