Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele Norge jublet da Stella Mwangi stakk av med MGP-seieren med sin gladlåt «Haba Haba». Vinneren selv ble også overveldet av all responsen og måtte ta til tårene da førsteplassen var et faktum. — Jeg vil bare si tusen takk. Dere har gjort en drøm som så umulig ut, til å bli en virkelighet, sa hun.

Tviler på Stellas vinnersjanser

Men selv om hele Norge har fått Stella-feber, er mottakelsen i utlandet mer lunken. VG skriver søndag at Grand Prix-eksperter Europa rundt tror «Haba haba» vil få en høy plassering i finalen, men tviler på at den vinner.

— Låten er altfor lettbent og overanstrengt «glad», forklarer Markus Larsson, musikkredaktør og MGP-kommentator i Aftonbladet til VG. Han tror ikke hun vil ligge i tet i finalen, og det gjør heller ikke danske, tyske og engelske eksperter.

Nordmenn tviler også

Norske eksperter tviler også. Presidenten i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, påpeker at andre land som har stilt med lignende låter alltid har skåret lavt.

— Vi må huske på at Frankrike stilte med en lignende låt i fjor, og de kom på en 14. plass. Monaco gjorde det samme, og de kom ikke til finalen en gang. Med andre ord: Slike låter har ikke nødvendigvis gode odds i internasjonal Eurovision-sammenheng, sier han.

Vanskelig å spå

Men som kjent er det vanskelig å vite akkurat hva som kommer til å slå an. Tidligere har både black metal-skumlinger og små spirrevipper med fele sjarmert et samlet Europa, så man kan vel trygt si at alt er åpent. Stella har nok uansett tenkt til å gi alt under finalen i Düsseldorf, som spenner over tre dager i midten av mai.

I mens er det bare å lære seg «Haba haba» dansen: Stella Mwangi: – Man blir i bedre humør av å vrikke på hoftene