PL quiz_v3 (Foto: TV 2)
PL quiz_v3 (Foto: TV 2)

Premier League-Quiz: Runde 27

Svar riktig på fem spørsmål og bli med i trekningen av en flott fotballpremie.

Velkommen til TV 2 Sportens Premier League-quiz. Hver PL-runde frem til sesongslutt vil fem deltakere med riktig svar på rundens fem spørsmål ha sjansen til å vinne et halvårsabonnement på fotballmagasinet Josimar.

Vinnere runde 26:

  • Øyvind Rusten, Trondheim
  • Gunnar Lorgen, Ålesund
  • Christian Knapp, Jørpeland
  • Thomas Edvartsen, Tromsø
  • Lars Christian Hansen, Vadsø

Nedenfor finner du rundens fem spørsmål:

Carlos Tevez returnerer til Old Trafford når Manchester City møter hans gamle klubb Manchester United til toppkamp på lørdag. Argentineren har ikke scoret mot Manchester United i Premier League på Old Trafford som City-spiller (kun i Carling Cup), men han har scoret borte mot Manchester United i serien som spiller for et annet Premier League-lag.

  • Hvilket lag spilte Tevez for da?

Roberto Di Matteo fikk denne uken sparken som manager for West Bromwich. I sin aktive karriere som fotballspiller hadde italieneren seks flotte år i Chelsea. I 1997 scoret han ledermålet i FA-cupfinalen mot Middlesborough etter bare 42 sekunder, og det var da tidenes raskeste mål i en FA-cupfinale noensinne. Rekorden er nå blitt brutt.

  • Hvilken nåværende Premier League-spiller brøt rekorden til Di Matteo?

Michael Owen ble matchvinner i fjorårets Manchester-derby på Old Trafford da han tuppet inn vinnermålet på overtid. Karrieren til den engelske spissen har hatt en dalende kurve etter at han forlot Liverpool til fordel for Real Madrid i 2004. I Manchester United vant spissen sin første tittel på mange år da de slo Aston Villa 2-1 i forrige sesongs ligacupfinale.

  • Hvor mange titler (ikke Community Shield og UEFA Super Cup) vant Michael Owen som A-lagsspiller for Liverpool?

Helgens gjest i TV 2 Premier League-studio Peter Barnes har hatt en lang og innholdsrik karriere. Best huskes han nok for tiden i Manchester City, hvor han blant annet scoret et viktig mål i ligacupfinalen 1976. Samme år vant Barnes PFA Young Footballer of The Year.

  • Vet du hvilken omdiskutert fotball- og mediemann som vant tittelen året etter?

Birmingham er klare for ligacupfinalen hvor de skal møte Arsenal. Dette er kun tredje gang klubben er klare for finalen i den nevnte turneringen. Sist Birmingham var i finalen (2001) holdt klubben til i Championship, og finalen i Cardiff endte med et bittert tap på straffekonkurranse mot en tøff Premier League-motstander.

  • Hvilken motstander snakker vi om?

Vet du svarene på spørsmålene ovenfor? Send inn dine svar etterfulgt av navn, adresse og telefonnummer til PLquiz@tv2.no