BMW_konsept
BMW_konsept

Vision ConnectedDrive: Fremtids-BMW-en er her nå

Denne konseptbilen avslører mye av BMW-designet i årene som kommer.

Det er fortsatt noen uker til dørene åpner på bilutstillingen i Genève, men allerede nå viser BMW fram to-seters konseptet Vision ConnectedDrive som skal ha premiere der.

I utgangspunktet en av mange konseptmodeller, de fleste slik kommer som kjent aldri i produksjon. Men her er det flere ting som er verdt å merke seg – ikke minst at BMW etter alt å dømme bruker denne bilen til å vise designretningen sin i årene som kommer.

Vanligvis svært velinformerte autocar.co.uk siterer en kilde internt i BMW som har interessante ting å komme med.

Haikjeft-front

– Det er flere elementer her som har blitt valgt fordi de reflekterer det vi vil få se på flere modeller som er under utvikling. Og du trenger ikke vente veldig lenge før de er en realitet, sier kilden som har vært involvert i utviklingen av Vision ConnectedDrive.

Det vi legger spesielt merke til er designet på fronten og hekken. De karakteristiske, runde frontlyktene er nå trukket litt inn har fått et smalt, aggressivt uttrykk. Fronten fortsetter haikjeft-utviklingen BMW har vært inne på en stund og tar dette enda et skritt videre.

Bak er de L-formete lyktene det mest karakteristiske. Moderne, men samtidig et lite nikk tilbake i tid, dette er noe vi etter alt å dømme kan komme til å få se på mange BMW-modeller.

LES OGSÅ: BMW innfører supergaranti

Vision-ConnectedDrive-lykte
Vision-ConnectedDrive-lykte

Krever tilvenning

Legg også merke til panserutformingen. Her har designerne virkelig fått boltre seg, og akkurat denne detaljen er det vel gode muligheter for at vi kan skrive på "konsept-kontoen".

Tidligere sjefdesigner Chris Bangles "flame surface"-linjer er fortsatt med på sidene av bilen og dørene er et gjensyn med smått legendariske Z1. Ved å bryte de store overflatene opp i mindre deler, gjør den nye designsjefen Adrian von Hooydonk designet både mangfoldig og til tider uventet. Dette er helt klart en bil som krever både litt tid og litt tilvenning.

Nye BMW X3 - blir den en konebil?

BMW_konsept-bakfra
BMW_konsept-bakfra

Fremtidens dashbord?

Vision ConnectedDrive er også et utstillingsvindu for hvordan BMW i framtiden vil presentere all informasjonen til han eller hun som kjører bilen. Med stadig flere sensorer og målinger underveis, blir det viktig å finne systemer som analyserer all informasjonen og gir den videre til sjåføren på en effektiv og forståelig måte.

BMW leker seg med å erstatte dagens instrumentpanel med et intelligent informasjonsdisplay i 3D. Dette prioriterer hele det som er viktigst. Mindre relevant informasjon blir skjøvet bakover, men så hentet fram igjen når situasjonen forandrer seg.

Dem med Facebook-vennene dine

Denne BMW-en kjører 359 km/t - på motorveien

Vision-connected-drive
Vision-connected-drive