Ivica Kostelic. (Foto: Matthias Schrader/Ap)
Ivica Kostelic. (Foto: Matthias Schrader/Ap)

Svindal: – Kjempeoverraskende at Kostelic drar

Verdenscuplederen sliter med ryggen og drar hjem til Kroatia.

Garmisch- Partenkirchen (TV 2 Sporten):

Etter gårsdagens super-G fortalte Ivica Kostelic til TV 2 Sporten at han uansett kom til å droppe lørdagens utfor. Begrunnelsen var at de tøffe VM-løypene stjal for mye energi fra kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt, og at belastningen på leddene ble for stor.

– Kjempeoverrasket
Ifølge NRK har verdenscuplederen nå dratt hjem til Kroatia for å samle krefter til verdenscupenavslutningen, og han kommer ikke til å delta i verken lørdagens utforrenn eller superkombinasjonen.

Hele alpinsirkuset er overrasket over kroatens beslutning om å droppe utforen og superkombinasjonen.

– Jeg er kjempeoverrasket. Det er den største favoritten som nå har valgt ikke å stille start i superkombinasjonen. Det er veldig bra for meg, men synd likevel. Det sier noe om hvor stor standing verdenscupen har i alpintmiljøet. Det er kanskje den vinteridretten i verden der verdenscupen betyr mest, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten

Aksel Lund Svindal (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)
Aksel Lund Svindal (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)

Også Lars Elton Myhre er overrasket over kroatens beslutning.

– Det er jo den soleklart største favoritten i superkombinasjonen. Han er god både i utfor og slalåm, og superkombinasjonen er som skreddersydd for ham. Dette gjør hele rennet mer åpent, sier Elton Myhre til TV 2 Sporten.

Kan være tilbake til slalåmrennet
Kostelic, som tok bronse på onsdagens super-G, var regnet som en de store gullfavorittene i superkombinasjonen og i slalåmrennet. Ifølge NRK kan i alle fall sistnevnte renn, som går av stabelen neste søndag, være innenfor rekkevidde dersom behandlingen i hjemlandet er vellykket.