Skandalestjerna Lindsay Lohan risikerer nå å havne i fengsel i opp til tre år, siktet for juveltyveri for en verdi av nesten 15000 kroner.

«LiLo» ser ikke ut til å klare å holde seg unna trøbbel. Tiltalen fra påtalemyndighetene i California kom fem uker etter at skuespilleren ble løslatt fra en rettspålagt narkotikarehabilitering, etter å ha fyllekjørt i 2007.

Betalte ikke for smykket

Skuespilleren skal angivelig ha gått ut av gullsmedbutikken «Fine Jewelry» i Venice Beach med et hals-smykke den 22. januar i år, uten å betale.

Selv hevder hun, i følge TMZ.com at hun fikk låne smykket, og at hun ikke stjal det.

Hun bad statsadvokaten i LA om å få ta en løgndetektor-test for å bevise sin uskyld i saken. Men i følge TMZ.com skal påtalemyndighetene ha avslått forslaget, fordi de mente en løgndetektor ikke var vitenskaplig troverdig. Dessuten mener de det er bevis nok til å tro at Lohan stjal det dyrebare smykket.

Gikk hardt ut

I følge People.com gikk dommer Keith Schwartz svært hardt ut mot barnestjernen i retten i natt.

– Du er i en annen stiuasjon nå med et rulleblad. Du er ikke noe spesiell, så vær så snill - ikke prøv deg, tordnet Schwartz, som truet med å kaste 24-åringen i fengsel dersom hun finner på noe mer tull.

Lohan slapp ut mot kausjon i påvente at neste høring som er satt til 23. februar.