ford mondeo
ford mondeo

Feil og problemer på bruktbil: Dette er de dårligste

Billig bruktbil kan fort bli veldig dyrt. Her er verstingene:

Ikke alle av oss har penger nok til å kjøpe en ny, flott og driftssikker bil.

Mange må nøye seg med en bruktbil som for lengst har passert middagshøyden. Noe som i seg selv kan være en utfordring – og det å velge riktig merke og modell blir viktigere enn noen gang.

Rammer urettferdig

Ironisk nok blir det jo også slik av de av oss med dårligst råd – blir de samme som må slite med dårlige bruktbiler og ofte dertil hørende skyhøye kostnader for å få skranglekassa til å starte, få den igjennom EU-kontrollen og i det hele tatt få den til å henge sammen slik at men får gjort det man skal i en hektisk hverdag.

Ikke bare enkelt bestandig det. Men som vi har sagt mange ganger tidligere – kvalitetsforskjellene er store. Så det gjelder å velge både smart og riktig uten at man kompromisser på behovene.

Les også: Motorhavari etter en time:


Stort grunnlag

Igjen tyr vi til TÜVs store undersøkelse av 7,3 millioner bruktbiler. Denne gangen vil vi ha fatt i de aller dårligste bilene – de som får flest alvorlige mangler på det som tilsvarer EU-Kontrollen har hjemme. Alderskategorien er 10 – 11 år gamle biler.

Den gjennomsnittlige feilprosenten her ligger på 26 %

Her er topp-10 listen


Plassering:

Bilmerke / modell:

Feilprosent:

61.

VW Sharan

30,7

62.

Renault Twingo

31,0

63.

Fiat Bravo

31,5

64.

Citroën Berlingo

32,1

65.

Ford Galaxy

32,9


Sjekk denne: Dette er verdens minste bil

66. Alfa Romeo 156:

Alfa-R-156
Alfa-R-156

Alfa Romeo 156 er en nydelig bil fortsatt – 12 år etter at den kom. I tillegg kjører den bra også. Men denne bilen er et tydelig bevis på at den ”pensete jenta i klassen” ikke nødvendigvis er den greieste å ha med å gjøre, selv om det er lett å bli forelsket i et vakkert utseende.

Dette er virkelig en av bilene jeg oppriktig skulle ønske meg laaangt opp på en slik liste som dette ... Men nei. Prisene speiler kvaliteten – du får de eldste for bare noen få tusenlapper.

Feilprosent: 34,1


67. Seat Alhambra:

seat-alhambra-02
seat-alhambra-02

Seat Alhambra er i treenighet med VW Sharan og Ford Galaxy og er behørig omtalt tidligere her på Broom (Se også tabellen over).

Synd at kvaliteten ikke holder mål, for bilkonseptet er på mange måter genialt. Plassen er god, den ser bra ut og den kjører bra – hvis den går, da ...

Feilprosent: 35,0


68. Skoda Felicia:

Skoda-Felicia_1998_
Skoda-Felicia_1998_

Ikke bare er den stygg – den er dårlig i tillegg ... Heldigvis har Skoda de siste årene tatt en helt ny retning både når det gjelder design og kvalitet. Det trengtes. Felicia er liksom et slags siste gufs ifra fortiden. Utviklet før VW kom inn som eier.

Feilprosent: 35,7


69. Ford Mondeo:

ford-mondeo
ford-mondeo

Også møkkabiler kan selge bra. For Mondeo har vært en norsk familiefavoritt i årevis. Ford har de siste årene tatt seg selv kraftig i nakken og rettet opp i feilene fra i går – og alt har blitt så meget bedre. Både design, kjøreegenskapene og ikke minst kvaliteten ...

Feilprosent: 36,3


70. Ford Ka:

Ford-Ka
Ford-Ka

Også helt på jumboplass finner vi en Ford, nemlig lille søte (?) Ka. Under design-skallet finner vi utgammel Fiesta teknikk. I utgangspunktet en svært enkel bil og man skulle derfor tro at det ikke var så mye som kunne gå galt – men tallenes tale er dessverre klinkende klar. Dette er taperen.

Feilprosent: 38,9

Del med Facebook-vennene dine

Vi du lese mer om de forskjellige bruktbilene? Gå inn på vår store bruktbil-guide her:

Har du erfaring med billigbiler? Fortell i kommentarfeltet under: