Mareena Silva (Foto: CBS)
Mareena Silva (Foto: CBS)

Gravid fikk abortpille i stedet for antibiotika

Risikerer å miste barnet etter å ha tatt medisinen til en annen kvinne.

Amerikanske Mareena Silva er gravid i sjette uke. Torsdag gikk hun til det lokale apoteket i Denver, Colorado for å hente antibiotika legen hadde skrevet ut til henne.

Ba henne kaste opp

Uvitende om at hun hadde fått feil medisin, tok Silva pillen hun fikk fra apoteket. Like etter følte hun seg kvalm og hun ringte legen. Da hun fortalte ham at hun hadde fått utlevert methotrexate, ba han henne stikke fingeren i halsen og kaste opp med det samme.

Methotrexate er en medisin som blant annet brukes for å avslutte svangerskap. Det brukes også som cellegift i behandling av kreft. Resepten var utskrevet til en 59 år gammel kvinne med samme etternavn som Silva, men apoteket forvekslet de to. En forveksling som kan få uante utfall.

Kan få misdannelser

– Babyen min kan få misdannelser. Det er mye som kan skje på grunn av dette, sier hun gråtende til CBS.

Silva hastet til sykehuset der hun fikk kull for å absorbere medisinen. Men fortsatt er det usikkert om behandlingen har virket. Ennå er det risiko for at hun spontaborterer.

Betaler legeregninger

Apoteket Safeway innrømmet forvekslingen og har tilbudt å dekke alle Silvas medisinske utgifter i forbindelse med den uheldige tabben. Men Silva er utrøstelig.

– «Unnskyld» er bare ikke godt nok. Jeg kommer til å slite med dette i lang tid.