SNAKKET MED ASYLSØKERNE: Anne Helene Partapauoli i Antirasistisk Senter snakket med de sultestreikende asylsøkerne i Oslo domkirke tirsdag morgen. (Foto: Montasje)
SNAKKET MED ASYLSØKERNE: Anne Helene Partapauoli i Antirasistisk Senter snakket med de sultestreikende asylsøkerne i Oslo domkirke tirsdag morgen. (Foto: Montasje)

– Etiopisk asylsøker sendt til sykehus i natt

Seksti asylsøkere oppholdt seg i Oslo domkirke i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

60 etiopiske asylsøkere tilbrakte natten i Oslo domkirke i en aksjon der de ønsker en ny behandling av asylsøknadene sine.

– Det er vanskelig å være der nå, det aller verste er kulda. Det er også noen barn der inne som gråter, sier Kari Helene Partapauoli i Antirasistisk Senter.

Kirken er under oppussing, har ett toalett som fungerer og var ikke varmet opp i natt.

– Sendt til sykehus

– De er veldig kalde, fordi det er et stort kirkerom som ikke har vært oppvarmet i natt. Én ble sendt til sykehus i løpet av natten. Av de som er der inne, er det noen som har vært her i landet i 17 år, sier lederen i Antirasistisk Senter til TV 2 Nyhetskanalen.

De etiopiske asylsøkerne frykter for livet dersom de blir sendt ut av landet, og sultestreiker nå for å få fast opphold i Norge.

Se asylsøkernes egne opptak fra domkirken (Reporter: Olav Haugan)

– Barns beste må ha forrang

– Vi har noen veldig enkle krav til norske myndigheter: Det må gå en grense for hvor lenge man skal leve som papirløs, og barns beste må ha forrang i disse sakene, sier Partapauoli.

LES OGSÅ: Krever ny behandling av asylsøknader

Det var mandag ettermiddag den etiopiske foreningen i Norge arrangerte en demonstrasjon for å sette fokus på etiopiske asylsøkeres rettigheter i Norge.

Etter å ha overlevert et brev til Stortinget i 13-tiden fortsatte deler av demonstrasjonstoget til Oslo Domkirke hvor de hengte opp plakater, tente lys og tok seg inn i kirken.