SER BRA UT: Både Kronprins Haakon, Johnny Depp og Brad Pitt vet at skjegg rammer inn ansiktet på en flatterende måte. Nå får du tipsene som hjelper deg på vei til å anlegge det mest flatterende skjegget for deg.
SER BRA UT: Både Kronprins Haakon, Johnny Depp og Brad Pitt vet at skjegg rammer inn ansiktet på en flatterende måte. Nå får du tipsene som hjelper deg på vei til å anlegge det mest flatterende skjegget for deg.

Slik blir du stilig med skjegg

Triksene alle menn bør kunne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der kvinner kan style og skulpturere ansiktet sitt ved hjelp av sminke, har også menn en mulighet til å ramme inn ansiktet på en måte som flatterer både trekk og ansiktsform. Nemlig skjegget!

– Skjegget er menns makeup. Hva ville for eksempel Thomas Giertsen vært uten skjegget sitt?, sier Jan Thomas.

LES OGSÅ: Slik ser du bra ut i underbuksa

Ikke bruk hårfarge

Ved hjelp av skjegget kan man gi illusjonen av perfekte proporsjoner. Man kan designe et ansikt, legger han til.

Det første man må tenke på når man skal anlegge skjegg, er fargen.

– Utgangspunktet for det meste er at mørkt får ting til å synke inn og lyst får ting til å bli store. Dette gjelder også for skjegg, forteller Jan Thomas.

Føler du at ansiktet ditt er stort og kraftig, kan det derfor være en idé å farge skjegget litt mørkere.

LES OGSÅ: Knallfarget trend for menn i sommer

– De som har helt lyst, på grensen til rødlig skjegg kan også gjerne farge skjegget for å dempe det røde litt. Dette vil jeg anbefale å gjøre i en salong, sier stylisten.

Kan man ikke bruke hårfarge på skjegget?

– Strukturen på skjegget er grovere enn håret, og det er en viktig forskjell , så jeg vil nok ikke anbefale det, sier Jan Thomas.

Et annet, viktig triks er det at man kan skjule dobbelthaken ved hjelp av skjegget.

– Lar man for eksempel skjegget være litt lengre under haken, vil en dobbelthake synes mindre, røper Jan Thomas.

LES OGSÅ: Stilig tilbehør til gutta

Her er flere triks til hvordan du finner skjegget som passer for deg:

Har du firkantet ansiktsform?

Skap illusjonen av et mer ovalt ansikt ved å bruke en hårtrimmer når du stusser skjegget. En hårtrimmer kan ofte stilles inn fra 1 til 5 mm. Skap så en skygge som former konturen av et ovalt ansikt. Dette gjør du ved å sette hårtrimmeren på 3 og altså lage et litt lengre skjegg i en ramme rundt kjevepartiet, mens du setter den på 2, og lager lysere partier langs nedre del av kinnet, rundt munnen og på overleppen.

Har du hjerteformet ansikt?

Her gjør du det omvendte, siden du vil gi mer bredde til ansiktet nede og korte inn haken. Ha kortere og mindre skjegg rundt kjeven og oppover (2mm), og mer på selve haken (3mm).

Dråpeformet eller rundt ansikt?

For dråpeformet ansiktsform beholder man strukturen over, men intensiverer effekten som nevnt for firkantet ansiktsform. For rundt ansikt fordeles skjegget jevnere. Lengdene setes til 3 og 1 mm.

Pyramideformet ansikt?

Til pyramideformet ansikt ønsker man ofte å skjule hakens spisse form med en skjegglengde på 3 mm, mens resten resten av skjegget får en lengde på 2 mm.

Denne artikkelen ble første gang publisert 8.2.2011