Untitled 1 (Foto: Faksimile)
Untitled 1 (Foto: Faksimile)

Herr Pikk ville lure TV 2 hjelper deg

Nigeriasvindler med uheldig navnevalg.

TV 2 hjelper deg har de siste årene laget mange saker om svindel via såkalte nigeria-brev.

Til tross for utallige advarsler har tusenvis av naive nordmenn har latt seg lure. Tall fra Økokrim tyder på at nordmenn årlig blir svindlet for 100 millioner kroner. Ifølge politiet har enkelte nordmenn blitt svindlet for flere millioner kroner.

Les også: Slik lures nordmenn for millioner

730 millioner pund

De fleste nordmenn med en epostkonto har fått ett eller flere nigeriabrev. Slik er det også med TV 2 hjelper deg. Til tross for et ganske velfungerende spamfilter dukker det fra tid til annen opp svindelbrev i vår tips-epostboks.

Denne uken fikk vi en interessant svindelepost, der vi ble tilbudt 730 millioner britiske pund. Pengene skulle vi få hvis vi sendte svindleren vårt navn, vårt telefonnummer og vår kontaktadresse.

Skrevet på “Norsk”

I et forsøk på å gjøre brevet mer troverdig har svindleren forsøkt å skrive brevet på norsk. Trolig har han brukt et automatisk oversettelsesprogram, i et forsøk på å øke troverdigheten. Det forsøket var ikke helt vellykket.

Svindleren åpnet brevet ved å fortelle at han er herr Pikk. Et navn som ikke akkurat vekker troverdighet.

– Mine navn Sir.benjamin pikk, jeg er en advokat og en virksomhet rådgiver, skriver svindleren i brevet.

Videre forteller han at han vil gi nettopp oss 730 millioner pund. Dette er penger han skal ha lurt til seg.

– Når jeg er trygg på din tillit, er jeg villig til å presentere deg som arving av min avdøde klient autoriserer du å motta denne pensjon og livsforsikring fondet, skriver svindleren.

Får du en slik epost er oppfordringen fra Økokrim klar. – Slett eposten, har Økokrims Anne Dybo oppfordret i gjentatte intervjuer med TV 2 hjelper deg om temaet.

Les også: Fant Adam på nettet

Ville du ha latt deg lure?

Under kan du lese hele svindelbrevet. Ville du ha latt deg lure?

«Hilsener til deg og din familie.

Mine navn Sir.benjamin pikk, jeg er en advokat og en virksomhet rådgiver.

En av mine utenlandske klient (Navn Avstår) døde noen år siden og ingen familiemedlem lå her i London eller i hjemlandet.

Nylig var jeg offisielt informert av en bank her i London

at min avdøde klient har midler til sammen summen av (7,320,000.00 GBP) Seven Million tre

hundre og tyve tusen britiske pund pounds i en pensjon-konto. Dette fondet er pensjon og forsikring som betales til min klient av et forsikringsselskap.

Når jeg er trygg på din tillit, er jeg villig til å presentere deg som arving av min avdøde klient autoriserer du å motta denne pensjon og livsforsikring fondet, er det ingen familiemedlem klar over dette fondet og jeg har ikke vært i stand til å finne noen for nesten ti år nå. Send meg følgende detaljer hvis du kan jobbe med meg:

Fullstendige navn:

KONTAKT ADRESSE:

MOBILE NO:

Merk at jeg har funnet din kontakt gjennom handelskammeret og min viktigste grunn til kontakter du er på grunn av deres status som en utlending som jeg vil at midlene skal sendes utenlands. Gi meg beskjed hvis du kan jobbe med meg da dette haster.

Vennlig hilsen Hilsen

Sir. benjamin pikk, (KSM) (Q.B

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter