facebook_lovely_faces
facebook_lovely_faces

Datingtjeneste snappet 250.000 Facebook-profiler

Datingnettsiden Lovely Faces importerte flere hundre tusen Facebook-profiler til sitt kartotek over folk som var på partnerjakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettsiden med det forlokkende navnet Lovely Faces blir presentert som en datingtjeneste på nett, skriver nettstedet Wired.

Enorm nylansering

Tjenesten lanserte seg selv med 250.000 medlemmer på partnerjakt – slett ikke verst for en nybegynner. Litt mindre imponerende er det at alle profilene var importert fra Facebook, uten at Facebook-profilenes eiere visste om det.

Men gjerningspersonene bak Facebook-kuppet har vært enda mer kreative enn det. De har laget en algoritme som leser ansiktsuttrykket på profilbildet, og fester stemningsuttrykk som «easy going», «smug», og «funny» til de nyopprettede Lovely Faces-profilene.

Sårbar identitet

Bakmennene innrømmer likevel ikke at de har snappet profilene. De kaller Lovely Faces et kunstprosjekt.

– Facebook er et uendelig kult sted for veldig mange mennesker. Men samtidig er det en gullgruve for identitetstyveri og datingsider, dessverre uten brukernes kontroll, sier bakmennene i en uttalelse.

– Hvis vi begynner å leke med konseptet identitetstyveri og dating ser vi hvor sårbart en identitet som er gitt til en beskyttet plattform kan være, sier de.

Ikke første stuntet

Dette er ikke den første rampestreken de har begått, tidligere har de hatt det morsomt på bekostning av Google og Amazon, skriver Wired.

Facebook sier til nettstedet at de undersøker og vil «gå til nødvendige skritt».