Truls og Klaus 01 ( © TV 2)
Truls og Klaus 01 ( © TV 2)

Ny kvinnegruppe til Gullfisken

Marion Ravn, Lise Karlsnes, Bertine Zetlitz og Venke Knutson debuterer som vokalgruppe.

Det er Truls Svendsen og Klaus Sonstad som er programledere når det braker løs for 18. år på rad med utdeling av årets gullfisk til beste TV-reklame.

Veteran

Humoristen Truls Svendsen, for tiden aktuell som programleder for "Svendsen om Hansen og Jensen", var programleder for "Gullfisken" også i fjor. Da sammen med Kristian Ødegård. I år er det Truls som er veteranen, og det lar han ikke nykommeren Klaus Sonstad glemme.

Klaus, som har bakgrunn fra diverse NRK-programmer, har denne sesongen vært dommer i "X Factor". Han repliserer med kledelig ydmykhet og takknemlighet:

Fortapt tvillingbror

- Det er som om jeg har funnet min fortapte tvillingbror!

Foruten 12 sprell levende sølvfisker, presenterer de den norske raggae-artisten Admiral P, det svenske bandet The Sounds som er i ferd med å legge verden for sine føtter. Og ikke minst, en splitter ny kvinnegruppe med fire erfarne artister debuterer på "Gullfisken. Mens The Sounds skal spille en splitter ny låt, trår den nye vokalgruppen til med Supremes-låten "Keep Me Hanging On".

Det er fire svært forskjellige kvinnelige artister som nå har funnet sammen i den nye kvinnegruppen, eller "Gitarvenninnene", som Klaus ynder å kalle dem.

Mentor

Marion Ravn har til tross for sin unge alder vært plateartist i over 12 år. De seneste årene har hun holdt til i USA, men i fjor høst var hun tilbake på hjemmebane som dommer og mentor i X Factor. Marion er nå aktuell med ny singel "Found Someone" og album er ventet i løpet av 2011.

Elektronikadronning

Bertine Zetlitz er elektronika-pop´ens ledende artist i Norge. Hun har hatt mange store hits, som for eksempel "Girl Like You", "Fake Your Beauty" og "Fate". Bertines særegne tekster og melodiøse låter har sikret henne en solid posisjon både blant fans, presse og musikk-kolleager. Bertine kommer med nytt album i 2011.

Scenepersonlighet

Lise Karlses er en sterk scenepersonlighet. I gruppa Briskeby var hun med å skrive pophistorie med låter som "Propaganda" , "Cellophane Eyes" og "Joe Dallesandro, Hennes første solosingel, "Forty Nights", ble godt mottatt i 2010, og Lise jobber med produskjonen av sitt første solo album i disse dager.

Pophistorie

Venke Knutson har til nå gitt ut tre album som alle har solgt til gull, hun har hatt store singlehits med blant annet "Kiss", "Holiday", "Panic", "Scared", "Just a minute", "Stars go blue", og ikke minst fjorårets GP bidrag, "Jealous cause I love you". Høsten 2011 blir hun nok igjen å se på kulturscener over hele landet - da med rykende ferskt materiale fra ny plate.

Se «Gullfisken» på TV 2 lørdag kl. 21.40

Se også:

«Da han møtte henne» på TV 2 lørdag kl. 22.50

«Down in the Valley» på TV 2 Zebra lørdag kl. 21