Road to Perdition 01 ( © TV 2)
Road to Perdition 01 ( © TV 2)

Vitne til mord

Mike vil slutte som leiemorder etter at sønnen hans blir vitne til et drap. Det blir ikke enkelt.

Vi er i USA under depresjonen på 1930-tallet. Mike Sullivan jobber som leiemorder for mafiaboss John Rooney. Sullivan ser opp til sjefen som sin egen far, men begynner et nytt liv den dagen hans egen sønn blir vitne til mord.

Får livet snudd opp ned

En dag sniker leiemorderens ene sønn Tyler seg med i farens bil, for å finne ut hva han egentlig bedriver tiden med. Han blir vitne til at faren, sammen med John Rooneys sønn Craig, tar livet av flere mennesker. Etter denne hendelsen endrer livet seg radikalt for Sullivan.

Craig kan nemlig ikke innfinne seg med at det fins vitne til drapene, og tar livet av Sullivans kone og andre sønn. Men vitnet Tyler unnslipper, og eneste vei ut for leiemorderen nå er å drepe Craig. Dette vil selvfølgelig ødelegge hans forhold til sjefen, som har tatt seg av ham fra han var en liten foreldreløs guttunge.

Ny leiemorder

Løsningen blir å hyre nok en leiemorder, men det viser seg vanskelig å få noen til å utføre jobben. Men inntil Craig er tatt av dage, vil Sullivan og sønnen være på stadig flukt. Denne tiden fører flyktningene tett sammen, og faren legger hele sin sjel i å påvirke sønnen for at han ikke skal bli som ham - som går under navnet "Dødens engel".

Road to Perdition er regissert av Sam Mendes, mannen som ga oss American Beauty.

Se filmen «Veien til fortapelse» på TV 2 Zebra fredag kl. 21

Se også:

«Senkveld med Thomas og Harald» på TV 2 kl. 22.15

«Golden Goal» på TV 2 fredag kl. 23.20