Hendelsen ved sykehuset i Helsingborg er den andre på kort tid der gravide har blitt sendt hjem med svineinfluensa, skriver Expressen.

Tidligere har svensk presse omtalt saken om Kate Malmberg Shala. Hun ble nektet hjelp ved akuttmottaket på Helsingborg sykehus og var nær ved å omkomme. I det siste tilfellet var en 41-år gammel kvinne innlagt på sykehuset i to dager, ble så utskrevet, men kom tilbake kun to dager senere med store kramper. Da sto ikke livet til å berge.

Politiet etterforsker

Ifølge den avdøde kvinnens samboer skal kvinnen hatt store kramper og magesmerter dagen før dødsfallet. Men da de tok kontakt med sykehuset fikk de beskjed om at dette var normalt og en vanlig bivirkning av medisinene hun hadde fått. Ettersom dødsfallet fant sted hjemme har politiet opprettet en rutinemessig anmeldelse av forholdet.

– Vi vet at det ble gjort hjerte- og lungeredning, men at kvinnens liv ikke sto til å redde. Nå venter vi på den rettsmedisinske obduksjonen for å få svar på hva kvinnen døde av, sier politiets etterforskningsleder Tommy Hjorthagen til Expressen.

Les også: Snart 15.000 døde av svineinfluensa

Sykehusledelsen avventer

Sykehuset på sin side vil ikke si noe konkret om hendelsen før de har fått politiets rapport på bordet.

– Jeg kan bare bekrefte dødsfallet og nå avventer vi politiets utredning, sier overlege Lisbeth Cederwald, som sier de er i samtaler med de ansatte ved akuttmottaket etter de tragiske episodene den siste tiden.

– Vi jobber stadig med denne type spørsmål, men generelt har alle som jobber med pasientomsorg god risikokunnskap når det gjelder svineinfluensa, sier Cederwald.