norwegian_web (Foto: Norwegian/Scanpix)
norwegian_web (Foto: Norwegian/Scanpix)

Norwegian: – Skriver du feil navn kan det koste deg 330 kroner ekstra

Flybilletten til Rita ble mer enn 50 prosent dyrere.

Rita skulle sende sønnen på tur, og gikk inn på hjemmesiden til Norwegian for å kjøpe flybillett. Men etter at hun hadde booket reisen til 405 kroner, fant hun ut at hun hadde registrert feil navn.

Da hun senere tok kontakt med Norwegian for å endre dette, ble hun møtt med et gebyr på 330 kroner.

– Jeg trodde ikke mine egne ører, og tenkte at de misforstod meg. Jeg skulle jo bare endre navnet på den reisende, skriver Rita i en mail til TV 2 hjelper deg.

Ingen misforståelse

Men det handlet ikke om noen misforståelse. Ettersom Rita hadde skrevet galt navn fikk hun to valg: Enten kunne hun gå inn på nettet, og forandre opplysningene selv. Det ville koste 250 kroner. Eller så kunne Norwegian forandre navnet over telefon. Da ville koste 330 kroner.

Norwegian forteller at dette er vanlig praksis, og at det ikke skal lønne seg å ta kontakt med flyselskapet over telefon.

– Det er kostnaden vi tar, selvbetjening skal lønne seg, sier Åsa Larsson, presseansvarlig i Norwegian til TV 2 hjelper deg.

Les også: Skal du fly med Norwegian? Les dette FØR du bestiller turen!

Frykter salg på svartebørs

Norwegian hevder at bakgrunnen for avgiften er at de frykter at lavprisbilletter kan kjøpes opp i store kvanta, og deretter videreselges ulovlig.

– Vi vil unngå at et fåtall personer kjøper seg et stort antall lavprisbilletter, og deretter selger de videre til en høyere pris. Slik åpnes det ikke opp for spekulasjoner rundt flybilletter, sier Åsa Larsson i Norwegian.

Se også: Småbarnsmor rasende på Norwegian

– Utrolig at dette er lovlig

Rita valgte å registrere navneendringen selv på nettet, slik at gebyret endte på 250 kroner. Hun synes likevel det er hårreisende å måtte betale for en endring som flyselskapet selv ikke utførte.

– Jeg synes at det er utrolig at dette er lovlig, skriver Rita.

Åsa Larsson i Norwegian understreker at det kun er for lavprisbilletter at man må betale en ekstra avgift for å bytte navn, og at det er mulig å gjøre dette kostnadsfritt dersom feilen bli oppdaget innen 24 timer.

Se også: Småbarnsforeldre mener Norwegian lyver om barnevognerstatninger

– Billetten kostet meg 655 kroner

Rita Mortensen er likevel sterkt kritisk til disse reglene.

– Dette er en sinnssyk praksis. Flybilletten som opprinnelig kostet 405 kr, kostet til slutt 655 kroner, avslutter Rita.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter