Jonas Jahnsson i Vennesla har brukt en formue på sin Volvo 740 turbo. (Foto: Privat)
Jonas Jahnsson i Vennesla har brukt en formue på sin Volvo 740 turbo. (Foto: Privat)

Bilen min: Jonas har en helstrøken Volvo 740 Turbo

Han har allerede brukt en liten formue på den.

I spalten "Bilen Min" har broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Volvo 740 var ingen overraskelse da den kom i 1984, som 1985-modell. Dels fordi luksus-versjonen 760 med sekssylindret PRV-motor og litt mer stæsj hadde kommet et par år før, og de fleste regnet med at de to ville bli like nær beslektet som 240 og 260 hadde vært. Men også fordi Volvo bygget sine biler på fornuft og tradisjon, og 740 ganske riktig viste seg å være akkurat så konservativ som man kunne forvente.

Turbo med temperament

740 ble såvidt kostbar at den aldri ble noen direkte "folkebil".

Modellen holder seg populær den dag i dag. Og fremdeles er det av samme grunn som klassiske 240: Bilene er solide, komfortable, noenlunde sikre i forhold til alderen, og billige og enkle å skru på.

Og klarer man som Jonas å slå kloa i en av de få turbo-utgavene som ble solgt, så har man også 182 lett-tergede gamper under det firkantede panseret som kan gjøre kjøreturen til en aldri så liten begivenhet. Selv om drømmen i dette tilfelle kommer fra en helt annen bilfabrikant:

Les også: Dette kjøper Broom-leserne hvis de vinner i Lotto

Navn: Jonas Jahnsson (18).

Bosted: Vennesla.

Litt om meg selv: Jeg liker egentlig bare BMW. Men valget falt på en 740 Turbo som førstebil. Det var vel fordi ytelse er det viktigste? Uansett, bilen skal beholdes ut studietiden, for så å skiftes ut med BMW.

Jonas liker egentlig bare BMW, men har en utrolig fin Volvo som førstebil. (Foto: Privat)
Jonas liker egentlig bare BMW, men har en utrolig fin Volvo som førstebil. (Foto: Privat)

Bilen: Volvo 740 Turbo 1985-modell.

Helmaks med nye hjul

Hvor lenge har du eid den? I to år.

Hva har du gjort med den? Montert nye felger og dekk. Satt på dekorteip. Montert Volvo-addon foran, pluss mange småting.

Liker best med bilen: Utseendet, og turboen.

Liker minst med bilen: Stereoen...

Beste opplevelse med bilen: Hjemturen er jo alltid spesiell. Men når jeg fikk se bilen med felgene på bildet var den helmaks.

Drømmer om BMW

Framtidsplaner for bilen: Senking er vel det som frister mest. Samt å få montert en litt bedre stereo.

Drømmebil: BMW M3 E46. En bil blir vel ikke bedre enn det?

Annet: Bilen har 201.000 km på telleren. To tidligere eiere. Har mange år bak seg stående på låve. Har uansett klart å bruke en formue på bilen. Nå er den til lagring, som dere kan se på bildene. Så jeg gleder meg vel egentlig bare til våren.

Del på Facebook

Les også: 244 Turbo - nå er den endelig blitt veteranbil