Untitled 7 (Foto: Stabburet/Gilde/Coca Cola/ICA Norge/Coop)
Untitled 7 (Foto: Stabburet/Gilde/Coca Cola/ICA Norge/Coop)

I dag er det tusenvis av nye produkter i butikkene

1. februar er den store «slippdagen» - her er de nye varene.

Tirsdag blir det spennende å gå i butikken. Tusenvis av nye varer er lansert og plassert ut i butikkhyllene.

1. februar hvert år lanserer kjedene både nye varer, opprinnelige varer i nye emballasje eller opprinnelige varer i andre størrelser.

Når tusenvis av varer kommer inn, må gamle varer ut. I de fleste butikkene er det omtrent like mange varer som forsvinner, som det er nye varer.

Les også: Disse varene har forsvunnet fra butikkhyllene

Coop: 2700 nyheter

Coop lanserer 2700 nyheter, både fra egne merker og eksterne produsenter.

– Dette bør vel kanskje være med på å slå beina under de som stadig kritiserer oss, enten for å ikke ta inn nye varer, eller for at vareutvalget er kjedelig og ensformig, sier Bjørn Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop, til TV 2 hjelper deg.

– Sannheten er at de varene man til enhver tid sitter igjen med, er de varene folk vil ha. Ja, det har forbrukerne faktisk selv vært med å velge ut eller videre i sortimentet, sier Kløvstad.

coop_nyevarer (Foto: Coop)
coop_nyevarer (Foto: Coop)

Vil bli populære

Også Ica og Rimi har lansert et drøss med nye produkter.

– ICA og Rimi satser sterkt på nyheter og å være tidlig ute med nye lanseringer, sier Bjørnar Mickelson, kommunikasjonsrådgiver i ICA Norge, altså Ica og Rimi til TV 2 Hjelper deg.

– Både «Skyr» fra Q-meieriene og serien «Et lett valg» fra Fjordland videreutvikles med nye og spennende varianter og smaker. De nye «Skyr-variantene» er müsli-varianter med fruktsmak. «Skyr» er et sunt produkt som umiddelbart ble en braksuksess da de kom på markedet, og vi har stor tro på at også disse nye variantene vil bli svært populære blant kundene, sier Mickelson.

I tillegg har de en ny Grandiosa i sortimentet, en «stor Grandiosa med hjemmelaget preg».

Les også: Fant hanske i grillmaten

ica_rimi (Foto: ICA Norge)
ica_rimi (Foto: ICA Norge)

Kom for to uker siden

– Både Nidar og Freia kommer med storlanseringer. Nidar lanserer den nye Laban-typen «Salte Rockere» og Freia kommer med en oppfølger til suksessen «Walters Mandler».

– Vi faktisk allerede hatt disse to produktene i butikkene et par uker. Produktene har blitt veldig godt mottatt og tilbakemeldingene fra kundene så langt er gode.

– Arla lanserer også «Starbucks Iskaffe». Kaffen er tilpasset det europeiske markedet og nordiske ganer, kaffen er dermed ikke så søt som den amerikanske, forteller Mickelson.

Les også: «Kokaindrikken» ble solgt i Norge

Tre middagsnyheter og 1000 varer

NorgesGruppen lanserer rundt 1000 nye varer i dag.

– Blant nyhetene har vi utviklet «Middag på minutter», et hverdagsmiddagkonsept med Nortura. Det er blant annet tynnskårne kjøttprodukter som er raske å steke og enkle å kombinere med tilbehør. I tilegg har vi laget en familiemiddag fra First Price. Familiemiddagen inneholder to voksenporsjoner og to barneporsjoner som kan varmes opp. Foreløpig finnes familiemiddagen som pastagryte med fisk og pastagryte med kylling, sier Kine Søyland, informasjonssjef i NorgesGruppen til TV 2 Hjelper deg.

Søyland viser til at NorgesGruppen også har mye fokus på «Fersk og ferdig», som rett og slett er ferdigretter. Det er blant annet nye ferske pizzaer, og noen andre ferdigretter, for eksempel kjøttkaker.

– Det kommer rundt tusen nye varelinjer inn i butikkene, og det betyr at det går tilnærmet like mange ut. Noen ganger har ikke varene gått så bra, andre ganger ønsker produsentene fokus på annet produkt. Skal tusen nye varer inn, da må i praksis tusen varer ut, sier Søyland.

Les også: Mattilsynet avdekket skjult restaurantkjøkken

Tacobølge for Toro

– Vi har tidligere lansert tacogryte (tørr variant), tacosuppe og tacolasagne. Taco-bølgen har virkelig slått til i Norge, og disse produktene har vært store suksesser. Derfor lanserer vi nå også taco som kjølt ferdigrett, sier Geir Mikalsen, kommunikasjonsdirektør i Rieber & Søn ASA, på vegne av Toro.

I tilegg til tacoprodukter kommer Toro med blant annet prinsessekake, kalkun med bretagnesaus og fiks ferdig kyllingsaus.

Gilde har også nye varer ute i butikkene i disse dager. Blant annet ferdig pizzafyll med pepperoni og håndstekte elgkarbonader.

Savner du noen varer? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter.