Lindegaard (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Lindegaard (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Lindegaard slapp inn mål, men Chicharito ordnet avansement

Et Manchester United på halv maskin var nok i FA-cupen da Anders Lindegaard debuterte.

Southampton - Manchester United 1-2

Southampton spiller på nivå tre i England. Manchester United har ikke tapt en eneste ligakamp denne sesongen.

Slik så det overhodet ikke ut i den første omgangen på St Mary's lørdag kveld, da det som skulle være en enkel debut for Anders Lindegaard bød på større vanskeligheter enn ventet.

Frisk Owen
Manchester United stilte riktignok med et svært reservepreget mannskap i denne kampen i FA-cupens fjerde runde, og var friskest i starten, representert ved Michael Owen.

Etter ti minutter forsøkte den tidligere Liverpool- og Real Madrid-spilleren å prikke ballen i mål fra 16 meter, men avslutningen strøk like utenfor stolpen.

Fem minutter senere traff samme Owen innsiden av stolpen på det som nok var et innlegg, men som ble langt farligere enn det virket som da ballen forlot Owens fot.

Anders Lindegaard ble ikke satt på de helt store prøvene i første omgang, men var solid og årvåken de få gangene han måtte i aksjon. Southampton hadde initiativet etter Owens to sjanser, og presset lenge mot Lindegaards mål uten å komme til gode avslutninger.

Forsvaret sviktet
Like før pause glapp det i markeringen i Uniteds midtforsvar, og Guilherme «Guly» do Prado fikk gå opp helt alene på et innlegg. Heldigvis for Lindegaard og United stanget do Prado ballen langt over mål.

Bare sekunder senere kom likevel sjokkscoringen.

United-forsvaret maktet ikke å klarere et fremspill fra Southampton, og Richard Chaplow snappet ballen, satte opp farten og dundret kula i nettaket til venstre for Anders Lindegaard.

Lee Barnard returnerer for Southampton etter skadefravær. (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Lee Barnard returnerer for Southampton etter skadefravær. (Foto: Tom Hevezi/Ap)

At Alex Ferguson tok frem sin berømte «hårføner» i pausen må tas for gitt.

Det var da også et noe mer fokusert United-lag som kom ut på banen etter hvilen, men noe stormløp mot Southamptons mål var det ikke snakk om.

Smarte bytter
I et forsøk på å snu kampen kjørte Alex Ferguson et dobbeltbytte etter 57 minutter. Superveteran Ryan Giggs kom inn for Darron Gibson, mens Nani erstattet Anderson.

Byttene førte til at United fikk bedre grep på kampen, gjennom at de fikk mer ro med ballen og klarte å utnytte ballinnehavet bedre. Det var likevel ikke innbytterne som skulle endre stillingen.

Mer Owen
Michael Owen fikk nok en stor sjanse etter 63 minutter, men fra kort hold pirket han ballen over tverrliggeren på et innlegg fra Nani.

På sin fjerde sjanse ble det endelig uttellig for Owen. Gabriel Obertan snurret rundt med Southamptons back og serverte ballen til Owen som prikket inn utligningen.

Michael Owen (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
Michael Owen (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

Chicharito avgjorde
Southampton hadde også sine sjanser i kampens siste halvdel. Fra en kort corner lurte de United-forvaret med et fikst helspark, men Lee Barnard plasserte ballen like utenfor fra spiss vinkel.

Avgjørelsen falt kvarteret før slutt, i en periode av kampen da den fysiske nivåforskjellen begynte å åpenbare seg.

Michael Owen stjal ballen fra en tydelig sliten Southampton-spiller, og leverte den videre til Ryan Giggs, som stakk en perfekt målgivende til Javier Hernández.

Javier Hernandez (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
Javier Hernandez (Foto: Chris Ison/Pa Photos)


«Chicharito», den lille meksikanske erten, fikk et dårlig førstetouch, men klarte å hoppe inn i ballen og få avsluttet forbi Southamptons keeper.

Anders Lindegaard i Manchester United-drakt. (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Anders Lindegaard i Manchester United-drakt. (Foto: Tom Hevezi/Ap)