Mercedes 1
Mercedes 1

Fem års garanti også på Mercedes

Henger seg på - sammen med Peugeot og Smart. Hvem blir de neste?

Etter de siste dagenes garanti-justeringer hos flere norske bilimportører var det i realiteten bare et tidsspørsmål før også Bertel O. Steen ville melde seg på i racet. Det skjedde fredag, men får tilbakevirkende kraft fra og med 1. januar i år.

Dermed har deres nybilkunder etter årsskiftet plutselig fått bedre betingelser. 5 år eller 100.000 kilometer gjelder både Mercedes-Benz, Peugeot og Smart, og gjelder biler solgt nye i Norge gjennom autorisert forhandler, og forutsetter selvsagt oppfølging av service og vedlikehold etter produsentens anvisninger. Garantien er kommet i stand som et samarbeid mellom fabrikk, importør og forhandlere.

På Audi-nivå

Med det er BOS-gruppens merker oppe på samme nivå som Audi, Volkswagen og Skoda, som dro igang hele kappløpet ved årsskiftet.

Men de er ikke best i klassen - den posisjonen inntok premium-konkurrent BMW da de sammen med Mini klinte til med 200.000 kilometer tidligere samme dag.

Les også: BMW innfører supergaranti

Meldingen bør være godt nytt for bileierne. Mercedes-Benz, Peugeot og Smart står for til sammen ca.ti prosent av nybilsalget i Norge, og de to førstnevnte har 15 prosent av varebilmarkedet.

Den nye garantien vil gi et stort antall privat- og næringskunder et mer forutsigbart bilhold, uttaler Arne Lyslo Kristiansen, direktør i Bertel O. Steen Import i en pressemelding.

Også Smart-eiere kan slappe mer av og få et mer forutsigbart bilhold med den nye garantien.
Også Smart-eiere kan slappe mer av og få et mer forutsigbart bilhold med den nye garantien.

Med det fokuset som har vært på utvidelser i nybilgarantien den siste tiden vil nok mange ha fått med seg signaleffekten i at BMW nå stikker seg markert frem blant de tre tyske premiummerkene.

Det blir spennende å se hvordan ting vil utvikle seg på sikt. Siste utspill om nybilgaranti har sikkert ikke kommet ennå, selv om det nødvendigvis må være en grense for hvor gullkantede disse ordningene kan bli for kundene.

Sjanse til å yppe seg

Det mest interessante fra et forbrukersynspunkt er den muligheten dette kappløpet gir importører av merkene som er i utfordrer-posisjon. Nå kan de vise med all tydelighet at de mener alvor når de hevder å representere kvalitet. Til nå har Hyundai vært tydeligst på dette, ved å gi garanti opp til fem år eller ubegrenset kilometer. Det er hva vi kaller et skikkelig statement.

Bertel O. Steen kompenserer samtidig også for eiere av noe eldre biler ved å lansere prisgaranti på service og reparasjoner for Mercedes-Benz, Peugeot og Smart-biler som er eldre enn fem år, en ordning som iverksettes fra 1. februar. Dette skal gi trygghet for konkurransedyktige priser på merkeverkstedet, og skal vise at man er konkurransedyktige på pris også sammenlignet med frittstående verksteder, understreker Arne Lyslo Kristiansen.

Så er spørsmålet: Hvem blir de neste? Store aktører som Volvo og Ford har ennå ikke foretatt seg noe. Vi tipper det ikke kan vare veldig lenge.

Les også: Derfor er garanti bedre enn reklamasjonsrett