På håndballandslaget krangler man om alvorligheten av utskeielsene til Frank Løke. - Jeg drakk ikke alkohol etter sponsormiddagen, men angrer på at jeg ikke gikk og la meg, sier Løke.

- Frank drakk alkohol etter middagen og var oppe hele natten, svarer landslagstrener Robert Hedin, og har utestengt Løke i overskuelig fremtid.

Alkohol og idrett er et stadig tilbakevendende tema i sportens verden. Forstå-seg-påerne mener dette er to ting som ikke hører sammen. Det mangler ikke på skandaler og snakkiser som langt overgår Løke-saken:

September 2008: Ivan Ukhov (24) er utvilsomt tidenes mest sette høydehopper på YouTube. Mens de andre hopperne drakk Red Bull under konkurransen i Lausanne, spedde russeren på med vodka. Han hadde ikke et eneste gyldig hopp i konkurransen, og i siste forsøk landet han en meter under listen!

Se russerens tvilsomme opptreden på Youtube

August 2009: Fire dager før seriestart dro Tottenham-profilen David Bentley med seg bilen på bytur, og det måtte gå galt. Fotballspilleren kolliderte med en lyktestolpe, men heldigvis ble ingen skadet i ulykken. - Jeg er veldig lei meg og vil si unnskyld til klubben og supporterne, sa en ydmyk Bentley etter å ha blitt løslatt mot kausjon. Han er en av flere fotballspillere som har hatt uheldige alkoholopplevelser.

David Bentley (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Juli 2008: Den hviterussiske fotballdommeren Sergej Shmolik måtte hjelpes av banen under en toppseriekamp – pære full - men skyldte på piller for smerter i ryggen. Det hjalp ikke, for etterpå ble han bannlyst fra all dømming.

Se klippet av den fulle dommeren på Youtube

Januar 2006: Urokråka Bode Miller (28) innrømmet at han hadde stått på ski i alkoholpåvirket tilstand. - Det har vært ganger da jeg har vært i skikkelig dårlig form på start. Å stå på ski i fylla er ikke enkelt, uttalte Miller til CNN.

Bode Miller (Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP)

Fotball-VM i 1998: Huskes for Norges seier over Brasil, men også fordi Erik Myggen Mykland og Henning Berg var på bar. I boken «Berg» avslører hovedpersonen at de drakk øl sammen med Dagbladets journalist. Etterpå nektet han for episoden og slapp hjemsendelse.

HenningBerg (Foto: Marius Gulliksrud, © so)

Desember 2007: Vibeke Skofterud innrømmet at hun hadde drukket vin kvelden før hun avgjorde stafetten for Norge i Davos. Etterpå fikk hun kritikk fra flere avholdsorganisasjoner, men støtte fra Gro Hammerseng og Marit Breivik, som ikke hadde noen problemer med å ta seg et glass vin under håndball-VM.

Vibeke-Skofterud

Desember 2005: En lørdag morgen bestilte de to innebandydommerne en øl til maten på Gardermoen før avreise til eliteseriekamp i Harstad. Ledelsen i klubben Tunet sendte rapport til Norges Bandyforbund, som suspendert dommerne.