moskvasmell (Foto: APTN)
moskvasmell (Foto: APTN)

Her smeller flyplassbomben i Moskva

Politiet tror det kan ha vært to personer som utførte bombeangrepet mot Domodedovo-flyplassen.

En kilde i Moskva-politiet sier til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti at de tror to terrorister var involvert i selve anslaget mot flyplassen.

Mistenker kvinne og mann

Begge to døde i eksplosjonen, men politiet mistenker at de ikke var selvmordsbombere. Ifølge RIA Novostis kilder tror de en mann og en kvinne ville sette fra seg en koffert med sprengstoff inne i bagasjeinnsjekkingen.

– Eksplosjonen skjedde da en mistenkt terrorist åpnet en bag. Hun var sammen med en mann, som fikk hodet blåst av i eksplosjonen, sier politietterforskeren til Ria Novosti.

Han sier terroristene kan ha prøvd å sette fra seg sprengstoffet. Bomben kan ha gått av ved et uhell da de utløste fjernkontrollen.

– Angrepet bærer likhetstrekk med metoden til terrorister fra Nord-Kaukasus, sier etterforskeren, og sier angrepet mot Metroen i Moskva i 2010 hadde samme fremgangsmåte.

Et øyevitne sier ifølge nyhetsbyrået Interfax at han så håndbagasjen til en kvinne kledt i svart eksplodere.

Presidenten klandrer flyplassen

Russlands president Dmitrij Medvedev mener ledelsen ved flyplassen Domodedovo må holdes ansvarlig for terrorangrepet mandag, melder NTB.

– Det som skjedde viser at det var klare brudd på sikkerheten. Noen måtte prøve veldig hardt for å få med seg så mye eksplosiver inn. Alle som har forbindelse til selskapet som tar beslutninger her, samt ledelsen ved lufthavna, må svare for alt sammen, sier Medvedev, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Minst 35 mennesker ble drept og over 150 såret da en bomben gikk av på flyplassen. Politiet leter etter medsammensvorne etter angrepet.

Se TV 2 Nyhetenes reportasje om angrepet:

487781