Talbot Horizon   en bil med sjarm, men ikke voldsomt imponerende kvalitet...
Talbot Horizon en bil med sjarm, men ikke voldsomt imponerende kvalitet...

Talbot Horizon: Ga opp og solgte den etter tre måneder

Dette er bilen Brooms bilekspert angrer mest på at han kjøpte.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann. Har akkurat kjøpt ny bruktbil og hatt stor nytte av rådene på denne siden, har vel snart lest om de fleste bilene dere har i bruktbil guiden deres : -) Bare et spørsmål til deg Benny. Jeg lurer på om du noen gang har kjøpt en bil du har angret skikkelig på etterpå? Eller har du så peiling at det ikke har skjedd?

Benny svarer:

Heisann! Joda – jeg har absolutt kjøpt dårlig biler jeg også. Men når sant skal sies så har jeg vel hatt flere biler jeg angret på at jeg solgte - enn biler som jeg angrer på at jeg kjøpte.

Det dummeste jeg har gjort var å bytte en Volvo 142 mot en Opel Manta da jeg var en 19–20 år gammel. Det var en handel som var altfor god til å være sann – og slik ble det...

Overivrig som jeg var på å få dette i havn, sjekket jeg ikke heftelser, dessuten så var han jeg byttet med soldat i Frelsesarmeen, så jeg stolte på ham.

Det skulle jeg ikke gjort. Bilen hadde heftelser til langt over takluka... Men etter hektisk ”jobbing” kom jeg vel stort sett fra det hele med skinnet på nesa.

Ellers har jeg hatt et prinsipp om å kjøre merket til den forhandleren/butikken der jeg har jobbet.

Min først jobb som mekaniker var på Peugeot/Talbot på Lillehammer. Jeg solgte min Ford Taunus og kjøpte en Talbot Horizon. Makan til møkkabil! Etter tre måneder – like mange girkasser og et motorbytte - ga jeg opp og kjøpte Ford Taunus igjen. Da var forresten Talbot Horizonen blitt ganske sprek med ”stor” motor og girkasse fra en Simca 1308 GT.

Det verste av alt er at nå kunne jeg faktisk tenkt meg en gammel Talbot igjen. Jeg burde jo ha lært, men synes det er litt koselige biler...

LES OGSÅ: - Er det én bruktbil du ikke ville kjøpt?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: